| IrisMisaki21 a întrebat:

Hello! Cei care sunteti vegetarieni, ce feluri de mancare mai faceti/consumati? happy (sunt in pana de idei)

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| FemeiaPisică a răspuns:

Sunt vegană. De obicei, mănânc diversificat.

Când mănânc în oraş sau cumpăr de la magazin):
-varză călită cu cartofi
-fasole bătută cu lipie
-legume la grătar
-pilaf cu spanac/ciuperci
-orez cu legume mexicane
-ciorbă de fasole/legume
-burger din fasole cu maioneză vegetală
-sniţel de soia cu legume mexicane
-dovlecei sau conopidă pane
-caşcaval vegetal pane
-prăjitură negresă(o ador)
-chifteluţe din legume
-salată de vinete/hummus
-omletă din tofu
-lasagna
-chili
Şi aşa mai departe,,,

Dacă gătesc acasă, îmi fac în general:
-pizza vegană
-paste integrale sau din porumb cu sos
-clătită integrală cu fasole roşie
-orez cu morcovi
-legume sote
-fulgi de porumb cu portocale
-fulgi de ovăz/secară cu iaurt de soia natural/vanilie, mai pun 2 linguri de carob şi îndulcesc cu puţin sirop de agave.
-smoothie din fructe de pădure, kiwi, banane şi seminţe de chia/in.
-mămăligă din mei/mălai normal cu smântână din grăsimi vegetale
-turte dulci cu fulgi de cocos

52 răspunsuri:
| DovleacTurbat a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cu ce ma cred buricu' pamantului ma? Ce se poate ma? Tu nu vezi cum atarna pielea pe ala laughing zici ca are 70 de ani, prin cate cicluri e trecut? Iti arat amatori de +65 de ani sa vezi cum arata la piele strict piele sa nu mai vorbim de densitatea musculara. N-am nimic cu cei care urmeaza acest stil de viata am zis doar sa nu o mai dea ca vai mananc ierburi si sunt super-man ca nu e deloc asa. Arata de parca vine dintr-o tura de 48h de munca ca tot zicea domnisoara ca stilul vegan te intinereste.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Ai probleme. Poate ti-ar prinde bine un doctor. Nu nutritionist, ca pe astea vad ca le stii. Psihiatru.

| ThePinguinBro a răspuns:

Pai, nu sunt vegetarian dar, pot incerca ridichi si ceapa (ceapa rosie, ceapa verde) salata de fructe, dar daca chiar ai ramas in pana de ideii... mananca iarba sau frunze din copaci...

| DovleacTurbat a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pe ce te bazezi cand spui asta? laughing De unde pana unde ai dedus ca am probleme? Hai sa-ti arat un exemplu de sportiv bazat pe proteina animala fiind si roman de-al nostru, la o varsta de 45+ Feri Andarsoni, ia fa o comparataie intre lesinatura aia de exemplu al tau si omu' asta (nu compara masa musculara ca oricum Feri e peste el de 10 ori, uita-te asa la estetica feței, a pielii. Repet, ca tot spunea d-soara "stie tot" ca stilul de viata vegan intinereste corpul (asta fiind unul din beneficiile acestui stil de viata care te transforma in iron-man si traiesti o medie de viata de peste 120 de ani

| Nyya a răspuns:

Orice cu legume.Cum ar fi(asta e ultimatum, doar daca CHIAR nu stii ce sa gatesti)iei un morcov si il dau pe razatoare si pui cata sare, cat ulei si otet vrei

NOname
| NOname a răspuns:

Îmi place să improvizez ceva pe loc, dar nu vegetarian, ci vegan. Mai mereu mănânc ceva nou, dar în pană de idei încă n-am dat, din contră, uneori mă tem că o singură viaţă este prea puţină ca să experimentez toate combinaţiile posibile.hee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

- Paste cu avocado pasat, lamaie, nuci, seminte de in si rosii
- Salata de spanac cu rosii, morcov razuit, ardei, masline si tot felul de seminte
- Orez brun cu legume mexicane
- nuca de cocos, e foarte satioasa
- orez cu ciuperci
- legume la cuptor
- cartofi gratinati cu salata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru FemeiaPisică):

De la ce firma iti cumperi iaurtul?

| FemeiaPisică a răspuns (pentru anonim_4396):

Take it veggie de la Kaufland costa in jur de 5-6 lei si are 500gr.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru FemeiaPisică):

Muuuultumesc kiss^^

| Kingsley a răspuns:

Mancatul de carne in exces cauzeaza boli, dar nici fara putina carne pe saptamana (100g), nu e bine.

| RAY a răspuns (pentru FemeiaPisică):

Un singur exemplu nu dovedeste ca carnea cauzeaza cancer, sunt si vegani care au cancer

http://www.theveganrd.com/2012/05/when-vegans-get-cancer.html
https://authoritynutrition.com/top-11-biggest-lies-about-vegan-diets/

de ce animalele carnivore nu mor de cancer toate? proteina este caramida vieti, cum ar putea carnea sa produca cancer? de ce nu scrii si faptul ca celule anormale prefera zaharul ori ca e din dulciuri ori ca e din fructe tot aia e, cancerul nu il provoaca carnea dar nici fructele, scrii acolo ca digestia carni dureaza 4 ore, unde ai citit tu asa ceva? inseamna ca la carnivoare e o digestie non stop

| RAY a răspuns (pentru Culinar):

Carnea nu imbatraneste pe nimeni asta e un mit, iar carnea nu cauzeaza nici o boala, vegani nu sunt mai sanatosi ca cei care manca carne, omul e omnivor

| RAY a răspuns (pentru FemeiaPisică):

Carnea – 2-4 ore

Pentru a fi complet eliminata din stomac, carnea are nevoie de doua pana la patru ore. Pentru o digestie mai usoara, se recomanda consumarea carnii alaturi de legume fierte sau salata de cruditati.

DE EVITAT: Carnea nu trebuie asociata niciodata cu preparate pe baza de carne sau de paste fainoase. In aceasta situatie, timpul de digestei creste pana la 12 ore!

| FemeiaPisică a răspuns (pentru RAY):

Ray, scuză-mă că nu am timp să iau fiecare raspuns să îți detaliez. Sunt oameni care au devenit vegani după ce au fost depistați cu cancer. Carnea se digeră greu pentru că nu avem un stomac acid cum au animalele. Neavând acid, stomacul frământă bucata aia de carne consumând multă energie. Nu mai zic că dacă nu a fost mestecată bine, bacteriile din intestine se hrănesc cu resturile. Uite, eu în 2-4 ore merg la baie dupa ce am consumat o masa vegetală. Dezavantajul... Hai sa nu ii zic dezavantaj pentru că eu aveam probleme cu digestia(organismul meu este sensibil). Pe o dietă omnivoră, omul "iese" o singură dată la 3-4 zile(în general mă refer). Mulți se confrunta cu balonare, constipație şi obezitate. De aici apar şi bolile.
Am citi în cărți despre durata digestiei la alimente. Poate în 2-4 ore se digera carnea în stomacul unui carnivor.

Mai jos sunt nişte informații foarte interesante. Nu trebuie să citeşti tot. Dar, te rog să te uiți la anatomia omului, ierbivorului şi carnivorului/omnivorului.

Copy-paste:

"Oamenii au fost facuti sa fie ierbivori vegetarieni nu carnivori omnivori omul este prin natura sa biologica vegetarian dieta ideala a oamenilor pentru o viata lunga si sanatoasa fructe legumeDacă vom conştientiza mai mult faptul că produsele de origine animală din comerţ sunt NEsănătoase şi ne îmbolnăvesc, vom reuşi mai uşor să ne îndepărtăm psihic de consumul acestora şi să ne apropiem mai mult de hrana vegetală, de un trilion de ori mai sănătoasă. Pe lângă dezastrul din supermarket-uri (carne cu hormoni de creştere, de la animale care n-au văzut lumina zilei niciodată, aditivi, chimicale, coloranţi, E-uri în produsele animale etc), există şi argumente ce ţin de natura biologică a omului şi care ne spun că suntem vegetarieni şi ar trebui să ne comportăm ca atare. Oamenii au fost făcuţi să fie ierbivori, consumatori de produse vegetale (legume, fructe, seminţe, sâmburi etc), NU omnivori, NU carnivori. Specia noastră nu este biologic făcută să consume carne. Omul este prin natura sa biologică vegetarian, iar dieta ideală a oamenilor pentru o viaţă sănătoasă este una preoponderent vegetală (ideal ar fi exclusiv vegetală).
Adevaratele animale carnivore saliveaza la ideea de a manca o prada atunci cand o vad. Asa se intampla, de exemplu, cu un leu atunci cand vede o gazela, sau cu o pisica atunci cand observa un soricel. Oamenii nu saliveaza. Ati vazut vreodata vreun om salivand de pofta atunci cand vede un porc viu cand se afla in cotet!?

Omului ii place sa manance nu tot animalul, ci numai anumite bucati din el, dupa ce acesta a fost prelucrat si gatit.

Marii majoritati a oamenilor le vine rau si nu pot suporta ideea de a vedea carne sfasiata, cu sange pe ea.

Dintii canini ai omului nu seamana deloc cu dintii canini ai animalelor pradatoare carnivore (de exemplu, tigrul), In plus, alte animale absolut vegetariene (gorilele, cimpanzeii, caii, hipopotamii etc.) poseda si ele un dinte canin, ce este folosit adesea in scopuri defensive si nu pentru mancat.

Dr. Robert W. Sussman, profesor de antropologie, a tinut o scurta conferinta de presa cu subiectul "Meniul primilor oameni". Primii oameni nu erau ucigasi agresivi, caci ideea "omului-vanator" s-a dezvoltat din ideologia iudeo-crestina conform careia omul s-a nascut a fi rau, agresiv si ucigas. Cercetarile dr. Sussman s-au bazat pe studierea fosilelor vechi de cateva milioane de ani si care demonstreaza ca omul nu era deloc un vanator. De exemplu, specia Australopithecus afarensis nu detinea dentitia pentru a putea consuma carne.

C = carnivorele, I = ierbivorele, O = oamenii:

C : Au canini care depășesc în dimensiuni ceilalți dinți și incisivii conici și ascuțiți, special pentru a sfâșia

I : Au dantura special adaptată pentru mestecat

O : Au dantura la același nivel, adaptată pentru mestecat

……………………………

C : Mandibula NU are posibilitatea de a desfășura mișcări de lateralitate

I : Mandibula are posibilitatea de a desfășura mișcări de lateralitate pentru o bună și îndelungată masticație

O : Mandibula are posibilitatea de a desfășura mișcări de lateralitate pentru o bună și îndelungată masticație

……………………………….

C : Când mănâncă sfâșie și înghit bucăți mari de carne crudă, foarte puțin mestecată

I : Când mănâncă apucă vegetalele cu buzele și dinții incisivi, le retează, apoi le mestecă timp îndelungat, amestecându-le cu salivă, pentru ca apoi să le înghită

O : Când mănâncă, apucă mâncarea cu incisivii, o mestecă timp îndelungat și o amestecă cu salivă pentru ca apoi să înghită cantități mici de mâncare

…………………….

C : Apa o beau prin fenomenul numit "lipăire"

I : Apa o beau prin sucțiune / soarbere

O : Apa o beau prin sucțiune / soarbere

Știați că :

– un carnivor poate fi făcut vegetarian total, în vreme ce un ierbivor va putea fi făcut să consume carne crudă extrem de rar

– carnivorele adesea sunt văzute chiar păscând, semn că odată, demult, asta au făcut și ele + au nevoie de minerale și vitamine pe care consumul cărnii nu-l poate oferi
– dacă vrem să fim puternici cum e boul, trebuie să mâncăm ce mănâncă boul, dar să nu-l mâncăm pe bou!

– carnivorele secretă mult suc pancreatic pentru a reuși să digere cantitatea mare de carne consumată

– nici un ierbivor și nici un carnivor NU mai consumă lapte speciei sale, sau al altei specii din proprie inițiativă după ce a fost înțărcat. Omul de ce ar face asta? citiți și asta: 18 sept 2012: Atenţie la laptele pasteurizat!

– prin prepararea termică (fiert, copt) a alimentelor de origine vegetală circa 50% dintre amino-acizii proteinelor vegetale, dar și celelalte substanțe optic active sunt transformate din forma L- (levogir) absorbabilă în forma D- (dextrogir) lent, insuficient și incomplet absorbabilă. În cazul produselor de origine animală procentul se apropie de 100%. => complet nefondată ideea că am avea nevoie de proteina animală sau că aceasta ar fi superioară. Carnivorele mănâncă carnea crudă, ne-preparată termic, ceea ce omul nu face!

Deşi concluzia şi scopul privind alimentaţia sunt clare: renunţarea din ce în ce mai mult la a consuma carne şi produse animale, acest lucru va fi dificil de făcut în practică din câteva motive simple:

a. generaţiile dinaintea noastră au mâncat carne

b. ne-am obişnuit să mâncăm carne în cadrul familiei noastre (iar oamenii sunt rezistenţi la schimbare)

c. PERVERTIREA GUSTULUI prin substanţele chimice şi toxice adăugate în produsele vândute în supermarket, tocmai ca să ne placă mai mult la gust. Că despre asta e vorba: NE PLACE LA NEBUNIE SĂ MÂNCĂM CARNE ȘI ALTĂ OTRAVĂ DIN SUPERMARKET (dulciuri concentrate, prăjeli etc). Ne place gustul! Ori când vrem să avem o viață sănătoasă NU după un gust PERVERTIT de chimicale trebuie să ne luăm, ci după logică și informațiile aflate CITIND sau documentându-ne pe cont propriu.

În timp ce nu putem lucra pe punctul a. (e din trecut), putem face ceva în legătură cu punctele b. şi c. Rămâne la latitudinea fiecăruia… "

| RAY a răspuns (pentru FemeiaPisică):

Dupa 8 milioane de ani de evolutie omul poate manca carne fara griji,omul in cursul evolutiei sale a avut mai multe diete in functie de unde se afla, au existat triburi care consumau mult peste si nu au disparut si exista si azi tariile care au iesire la mare /ocean, nu condamna toata carnea, carnea de peste e foarte sanatoasa sau carnea de pui si carnea de porc dar nu in fiecare zi, omul nu vanat zilnic carne, erau perioade de foamete in care ne hraneam cu fructe si legume, desigur ca daca manci zilnic nu-i bine, dar carnea nu e cauza cancerului, cauzele cancerului sunt in functie de organ sau in functie de un virus, ce spui de aparitia maselelor de minte? ce sens ar avea sa mai apara noi masele de minte pentru fructe si legume? masele facut special pentru oase si carne

Daca eram erbivori, dupa logica articolului trebuia sa fim posesori mandri de copite si, dupa caz, de coarne.– Tractul digestiv al omului este de ~9 metri, adica undeva pe la 5 ori mai mare decat lungimea sa si nu de 10-12 ori. Ah, si asta se invata in clasa a VII-a… http://anatomie.romedic.ro/sistemul-digestiv– pH-ul salivei umane este undeva intre 6.2 si 7.4, adica slab acid – neutru – slab alcalin (functie de alimentatie), nicidecum alcalin si-atat. http://en.wikipedia.org/wiki/Saliva– Acidul gastric. Traducerea corecta este acid clorhidric, acid hydrochloric este termenul in engleza. Dar vegetarienii aplauda oricum. La om are pH de 1.5 pana la 3.5, in timp ce pH-ul unui carnivor este situat undeva intre 1 si 2. De unde pana unde "de 20 ori mai slab decat al carnivorelor"? Scala este intre 0 si 14, unde valori sub 1 topesc metalul. Aberant.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gastric_acid

| anonimg a răspuns:

Am mancat dupa aceasta carte cateva retete:
https://www.viatasisanatate.ro/carte-de-bucate-herghelia

| jasmin1rose a răspuns:

Chifteluţe vegetariene la cuptor
Orez cu ciuperci
Lipie umplută cu legume, tofu, amestecate apoi cu un dressing din iaur, usturoi, mărar.
Pizza mexicană ( porumb, fasole roşie, ceapă roşie, sos de roşii şi măsline).
Supe cu morcovi, mazăre, paste.
Ovăz fiert în lapte, cu ciocolată neagră, miere şi stafide. DESERT
Sniţel din soia cu pesmet la cuptor (mai sanatos), garnitură: piure din cartofi.
Tocăniţă de ciuperci.
Linte fiartă, făcută piure, cu ulei de măsline deasupra si crutoane.
Spaghete cu sos de roşii, ceapă, măsline şi ciuperci la conservă
Iaurt cu bucăţi de cozonac/chec, miere, nuci tocate. /3 ore la frigider. DESERT

| Lola05 a răspuns (pentru Dumbi):

Care e problema celor care consumă pentru că există persoane care nu consumă? De ce tot încercați să vă afișați părerile potențial "salvatoare" pentru bieții vegetarieni care îs vai de fundul lor și anemici etc? laughing Serios, nu înțeleg atitudinea asta.
Eu nu mai mănânc carne de 5 ani și în timpul ăsta nu am încercat să-i explic niciunui mâncător de carne cât de bine e fără și de câte probleme scapi renunțând la ea. În schimb, voi, mâncătorii de carne, mi-ați sărit în cap de nenumărate ori încercând să-mi explicați cât de multe lucruri pierd în viață renunțând la hălcile de porc și pulpițele de pui. Serios, hai să ne vedem fiecare de stilul lui de viață și să nu mai "predicăm" atât. Fata a cerut niște rețete, nu păreri legate de sănătatea ei legate de decizia pe care a luat-o. tongue No offence!