|

Stiu ca e improbabil, dar oricum intreb. Fac o prajitura fina si imi trebuie putin alcool la crema si in casa am doar palinca. laughing A folosit cineva? Nu prea se simte gustul de pruna, e un gust foarte puternic de … alcool.

Nu stiu ce sa fac, sa risc crema? Cum as putea sa filtrez 10 ml macar, hai 5 ml de palinca pentru crema? Ar iesi? Chiar ma oftic ca nu am alcool la indemana sad Ce sa fac?

15 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

De ce trebuie sa pui neaparat alcool? Orice crema e buna ca atare fara alte aditii din astea, fie ca e vorba de crema de unt, crema cu lapte, crema ganache...
Poti pune cateva picaturi de esenta de rom si o sa ii dea o aroma buna. Nu o strica cu palinca.

14 răspunsuri:
| a răspuns:

Bea tu toata palinca si nu-ti vei mai face griji pentru crema! big grin
Pentru crema va fi buna si cateva picaturi de esenta de rom. tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fara ca strici toata prajitura... tuica langa prajitura!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tot alcool e, nu are importanta, se va simti ceva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Păi da, la o prăjitură fina, o băutură fină. Eu beau palinca cu 5 cuburi de gheață, tu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nevermore):

Termina cu mistourile ieftine, ca eram in criza. Nici salariu nu am inca, sunt studenta, de unde vrei sa ma duc sa cumpar lichior, cum imi cere in reteta?! Improvizam. big grin Dar am ascultat sfatul lui bondarel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ciudatenie):

Păi dacă n-ai bani atunci de ce mama dracului te apucilaughing)
a, ești studentă, ai venit și tu din vreun oraș de pripas să vezi capitala sad

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nevermore):

M-am nascut in capitala si am crescut intr-un oras mic. Aveam deja casa capitalista.hee hee
Pai ma apuc, pentru ca exista si prajituri fine, dar relativ ieftine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ciudatenie):

Da, dar finețea nu ți-e caracteristică.
e ca și cum ai zice: există și ceasuri fine, dar ieftine. da, dar nu au diamante. și nici nu se potrivesc la mâna oricui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E, draci laughing. Numai rom se pune în creme. Mai bine sari peste partea aia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru supadeceapa):

Dar spirtul n-are și el alcool?
ce ar avea?
mai ales că face o prăjitură fină, deci se cuvine doar o băutură care nu se servește oricum, ci doar conform unui protocol strict. :d

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru supadeceapa):

Și șampanie, vin, coniac... băuturi rafinate.
Pălincă totuși nu am auzit laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru InYourMind):

Da, și unele lichioruri, dar depinde și de prăjitură, de obicei se specifică în rețete exact laughing. Se pun anumite ingrediente cu un scop. Dacă n-ar conta, am abuza de Mona love struck

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru supadeceapa):

Și totuși, pe unii nu i-ar deranja sa o guste pe Mona laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ioi, strici palinca pe o prajitura?
Gluma-gluma, dar in prajituri unde e nevoie de alcool, se pune rom alb. Greu de gasit si cam scump. Asta, ca sa stii pe viitor. Daca nu ai, pui esenta de rom.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează