| numesiprenume0 a întrebat:

3000 euro. Ce sa aleg, casa(mobilier, vopsit, etc.) sau alta masina(actuala e cam veche)?
Am reusit sa economisesc acesti bani in 4 ani... Acum nu stiu pe ce sa ii folosesc. Ar trebui sa mai fac ceva la casa, dar ar fi si o problema daca masina nu ar mai functiona.
Ofer funda pentru cea mai buna solutie, cu argumente.
P.S. nu as dori raspunsuri de genul, mai bine mai strangi pentru ca nu e usor si ar cam fi cazul sa fie folositi.

Răspuns Câştigător
| Madaq a răspuns:

Depinde ce masina cauti, la 3000 de euro o gasesti cam din 2008/2009 maxim. Nu stiu cat de veche este a ta sa o pui in balanta cu ce ai gasi cu banii astia. Gasesti la 3000 de expemplu si iti mai trebuie pentru acte, inscris etc, daca e din strainatate te duce mai mult. Pentru inceput la masina ii trebuie o analiza completa, poate are ceva defect. In concluzie, cu acesti bani nu stiu ce masina ai gasi si sa si fie buna fara a baga bani deloc cand o cumperi. Pentru casa eu zic ca ai putea cumpara cate ceva. Daca te pricepi zic totusi sa vopsesti singur sa mai scutesti cateva cheltuieli, sau daca e vorba de reparat ceva. Daca poti sa reconditionezi obiecte de ce nu ai face si asta? E strict parerea mea.

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Masina in banii aia... naa. Reforma in casa merge. In locul tau as lasa masina la fier vechi cand nu mai merge si umblu cu bus relax, dau permisul pentru A apoi motoreta, 3L la 100km te tine cacalau 33L un plin.

| Violleta2022 a răspuns:

Cumpara-ti mobila sau vopseste fiindca masina ai deja si o mai poti duce cativa ani.
Oricum cu 3000 de euro nu poti sa cumperi decat o alta vechitura, deci nu are sens sa schimbi masina.

| GabiDumitrescu a răspuns:

De strins nu, insa as zice ca mai bine e sa investesti in ceva PENTRU TINE care nu iti poate fi luat, decat in aiureli care la o adica dispar si pa-pa - inclusiv "investitiile" in casa, in special ca zici ca ai tras 4 ani sa pui banii astia deoparte si stiu si eu ca nu e deloc usor sa pui deoparte. Un CISCO, un curs de perfectionare la ce-faci-tu-ca-nu-stiu, reparat dantura - daca e cazul, un set complet de analize, daca ai vreo jena de natura medicala, mai bine o rezolvi din timp inainte sa se agraveze. Ai masina? Merge? Bun, nu ai nevoie de alta. Mobilierul din casa e ok? Nu ai pereti negri de mucegai sau instalatii sanitare din 1920? Te simti confortabil? Poate fi si mobila bunicii, nu vad o problema in asta. Mobila moderna in cele mai multe cazuri e orice, numai durabila nu. Iar daca discutam de de-aia durabila, cu 3000 EUR iei o canapea, o masa, vreo doua scaune, si cam atit.

| Sofer a răspuns:

Cat de veche e mașina și despre ce model vorbim dacă ar fi necesar alta mașina?
În casa dacă nu e ceva urgent sa schimbi sau sa repari, poți pune în continuare bani de o parte ca nu se știe când o sa îți trebuiască.

| Holiday a răspuns:

Inscrie-te la o facultate cu plata. Cheltuie banii pe scoala si dupa aia posibil sa strangi 3000 de euro intr-un an, si mai important, n-o sa ne mai intrebi ce sa faci cu ei, vei sti singur.

| Nemessys a răspuns (pentru Holiday):

Si facultatea aia i-ar garanta lui acel venit? laughing

| Holiday a răspuns (pentru Nemessys):

Ii da o sansa buna.

| Digikey a răspuns:

Nu este un moment bun de cheltuit bani.

Răspuns utilizator avertizat