|

Buna TPU, am si eu o intrebare: mi-am facut card de cumparaturi si as dori sa fac piața cu el dintr-un supermarket. Cum se procedeaza? ma duc si vorbesc cu doamna de la casierie inainte de a face cumparaturile? imi opresc ei lunar o anumita suma de bani sau trebuie sa ma duc la banca personal?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Pur si simplu, dupa ce iti scaneaza cumparaturile ceri sa platesti cu cardul. Daca este un card de debit, poti plati numai daca ai bani in el (pusi de tine sau incasati de la altcineva). Daca este card de credit, banca iti va emite in fiecare luna un raport financiar (il primesti prin posta sau mail sau il gasesti in contul tau de internet banking daca ai asa ceva). Acolo scrie ce suma datorezi si care este intervalul de plata. In intervalul respectiv tu poti returna toata suma datorata sau doar o suma cel putin egala cu suma minima ceruta de banca (e scrisa pe raport). Poti depune banii la banca sau de acasa prin ordin de plata sau transfer (daca ai internet banking). Daca nu platesti nimic vei avea penalizări mari. Daca platesti doar o parte din suma, la restul datoriei vei plati dobanda pana o achiti.
Cei de la banca ti-au dat o data cu cardul un contract. Stiu ca l-ai semnat, deci l-au citit atent, dar iti recomand sa il mai citesti acasa macar de 7-8 ori, cautand in dictionar daca nu intelegi ceva. E bine sa memorezi conditiile principale, altfel te poti alegecu costuri suplimentare mari

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

In primul rand, ce fel de card ai facut, de debit sau credit card?
Cardul de debit este un card care foloseste banii din contul personal (cei care iti intra tie din salariu).
Cardul de credit (este un imprumut de la banca) si banii trebueisc pusi la loc in cont, in fiecare luna, ca altfel nu platesti dobanda la ei.

Deci, poti afce cumparaturi tot ce doresti, incadrandu-te in suma care o ai pe card si cand ajungi la casa, in loc sa platesti cu numerar, platetsi cu cardul.
Ai mare grija sa verifici din cand in cand cati bani ai pe card, ca sa stii cat poti cheltuii.
Nu uita: daca este CREDIT CARD, banii cheltuiti trebuiesc pusi la loc in termend e 30 de zile, ca sa nu platetsi dobanda la ei. Bieninteles ca nu se intampla nimic daca nu reusesti sa-i pui la loc, doar iti iau ei dobanda, pana acoperi suma luata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa vb la banca o data ca sa stii ce suma lunara ai alocata pentru cumparaturi, apoi mergi la magazinele care au aceasta posibilitate de plata a cumparaturilor cu cardul, apoi introduci cardul in aparatul lor, pui pin-ul si dai OK si asta-i tot! Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează