|

Hei! Credeți că este ok dacă mi-aș lua un iphone 6, dar nou, din magazin? Am auzit ca cei de la Apple ar pune diferite actualizări pe modelele vechi, care le-ar dezavantaja. Este adevarat?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai doar 3 avantaje:
- că este nou, face poze decente, este stabil în aplicații.
Dar iată dezavantajele:
- se descarcă repede, are memorie mică și nu-i poți pune card, nu-l mai poți vinde după aceea din pricina contului de iCloud, cele mai multe aplicații sunt contra cost, este scump pentru ceea ce oferă.
Eu nu l-aș cumpăra.

| a răspuns:

A fost odata.Erau aplicatii care sa protejeze bateria dar gurile rele au spus ca erau menite sa incetineasca telefonul ca sa -ti cumperi altul nou.

| a răspuns:

IPhone 6 este cam vechi deja pentru 2019, totuși a fost lansat în 2014... Chiar și așa am o cunoștință care l-a cumpărat de nou anul trecut și acum are ultimul iOS pe el, 12-le, dar e foarte mulțumită de el.
Ideea e că Apple a recunoscut anul trecut că pe telefoanele mai vechi de un an prin actualizări implementează o funcție prin care incetinește capacitatea lor de lucru pentru a putea ține în viață mai mult bateria (de aici și fenomenul de închidere bruscă la frig). Dar omul poate să aleagă: performanță maximă, dar riscă să se închidă telefonul când nu mai poate duce atât, sau performanță mai redusă, dar merge în continuu. Nu e deloc o manevră de marketing, e ca să-ți poți folosi telefonul fără întreruperi. Totuși poți alege oricând să-ți dezactivezi limitarea capacității hardware. Eu, pe lângă telefonul meu principal, mai am un 5s pe care cei de la Apple au decis să nu implementeze funcția aia (de la iPh 6 în sus e). Ideea e că e rapid pe iOS 12, uneori concurează și cu 8-ul și nu e departe, dar se descarcă repede și la frig e mort și nu îl pot seta că nu se poate.
Tu alegi dacă ți-l iei sau nu. Eu aș zice să mai strângi un pic și să-ți iei un 6s măcar. E mai nou puțin, are 3D touch, filmează 4K, până și camera frontală o depășește net, procesor mai rapid. iPh 6 e iPhone, dar e trecutul.