|

Salut. Stiu ca e o intrebare stupida dar as vrea sa stiu cateva lucruri. Vreau sa comand de pe Aliexpress niste stickere (sunt maxim 4 euro) si nu stiu daca se plateste tva sau taxe vamale. Si produsele ajung la posta la vama? Ma gandesc sa mai comand niste lucruri mai mici dar nu stiu cum e cu site-ul pentru ca nu am comandat niciodata de pe asemenea site-uri.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Taxe vamale si tva se platesc la colete care depasesc 10 dolari. Pe Aliexpress sunt de fapt vanzatori care au magazinul lor propriu, deci daca tu comanzi sa zicem 10 lucruri care vin de la vanzatori diferiti atunci iti vor veni 10 colete. Daca iei mai multe lucruri de la acelasi vanzator ti le pune pe toate in acelasi colet, de obicei ei stiu treaba asta cu vama si daca sa zicem ca ai luat de 15 dolari chinezul o sa iti scrie pe colet ca valoreaza 10 dolari ca sa nu platesti taxe. Dar e bine sa il rogi in caz ca uita pe moment.
Coletele vin la posta vamala (e cate una la fiecare resedinta de judet, in Bucuresti sunt mai multe), dar se mai intampla sa vina si la cea normala, doar coletele care nu depasesc 10 dolari, insa nu e o regula.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La valoarea asta mica, nu se platesc taxe vamale.
Atentie, vezi ca s-ar putea sa coste mai mult transportul!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează