|

Salut TPU!

M-am hotarat sa-mi comand un hanorac de pe aliexpress, dar sunt nedumerit cu privire la cateva aspecte.1.In momentul de fata nu beneficiez de un card si as dori sa stiu daca plata se poate realiza prin transfer bancar.2.Trebuie sa platesc taxe vamale sau altceva?3.Cum pot lua legatura cu vanzatorul, deoarece nu stiu ce marine sa aleg.4.Presupun ca coletul va ajunge la sediul postal din orasul meu.Astept raspunsuri!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. Da, plata se poate realiza prin transfer bancar international, doar ca, este un comision fix de $20 pentru fiecare transfer, asta peste plata produsului cumparat.
2. Daca valoarea totala a produsului, incluzand transportul depaseste $100 da, va trebuii sa platesti taxe vamale si TVA 19%, aferent sumei totale.

3. Vanzatorul poate fii contactata doar in scris, acolo unde scrie "contact seller" si doar in limba engleza, ca ei nu cunsoc romana.
Dar, fiecare produs are si o grila in josul paginii, unde explica clar ce masuri corespund celor europene sau americane.
Din experinta pot spune, ca masurile chinezesti sunt cam cu 2 numere mai maici ca cele europene. Deci, masoara-te cu centimetrul si apoi cauta conversia lor in masurile chinezesti.
Pe Aliexpress toate produsele sunt chinezesti, asta ca sa clarific la ce sa te astepti. In plus, nu gasesti produse de calitate!
4. Coletul va ajunge la tine acasa, pe adresa completa pe care o mentionezi cand cumperi. Doar daca valoarea pachetului este mai mare de $100 si trebuie sa platesti vama, abia atunci te vreo instiinta cei de la vama, sa mergi sa-l ridici de acolo.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

1. Iată un răspuns întreg
http://www.alipro.ro/modalitati-de-plata-aliexpress/

2. Depinde de prețul produsului. Dacă depășește 10$, vei plăti tva în valoare de 19% din prețul produsui

3. Ai secțiunea question & answers, în josul paginii unde este prezentat produsul. Acolo poți lăsa intrebari

4. E posibil sa îl primești acasă, dar probabil îl vei ridica tu de la sediul poștal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut da ai nevoie de un card pentru a efectua plata. de marime nu stiu uite-te la pozele cumparatorilor in comentarii si te orientezi tu taxele vamale se platesc daca produsul este mai mult de 18 dolari ( in Romania ) coletul iti va ajunge la posta romana din orasul tau sau sat si va veni in jur de 20-40 de zile

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează