|

Salut TPU, ma gandesc sa-mi comand ceva din strainatate, si vreau sa intreb ar fi costuri mari? Cu tot cu transport si vama? Site-uri din Europa si America de Nord in principu. Multumesc!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Trebuie facute diferentieri:
1. daca comanzi din U.E., coletul, indiferent de valoare, este scutit de taxe
2. daca comanzi din tari non-U.E. (SUA, China etc.):
- daca valoare marfurilor este sub 10 Euro, taxe zero
- daca valoarea marfurilor este sub 150 Euro, platesti numai TVA (19%)
- daca valoarea marfurilor este peste 150 Euro, platesti taxe vamale (conform TARIC - catalogul vamal european) si TVA (19%) aplicata la valoare marfii+taxe vamale.
Valoare marfurilor se preia din documentele comerciale de achizitie (factura, valoare declarata etc.) si se calculeaza in Euro, prin conversie, folosind cursul valutar din prima zi a lunii in care se face calculul taxelor.

Despre costuri de transport nu se pot spune foarte multe, depinde ce tip de transport/livrare alegi, de unde, cat de voluminos este coletul, ce politica comerciala are site-ul de unde cumperi etc.

| a răspuns (pentru JackR):

Tu ai comandat din afara sau te-ai documentat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ax3LdeV):

Comand frecvent de la Cabela's si BassShopPro din SUA, plus de la vreo 2 site-uri din Germania si unul din Japonia (pescuitul e boala grea!). Asa ca am trecut prin toate fazele posibile. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru JackR):

Bass Pro Shops.E bun, eu merg la aia sa trag cu pusca sau sa mai ma uit la pistoale laughing.Ca asa eviti orice taxa fa-ti un prieten siti trimite ala moca laughing adica moca fara vama fara tva si alte taxe.Ori le aduce ala cand vine in RO, ori ti le trimite prin pachet, unde platesti acolo 3 bani, cum esti tu daca cumpperi o undita dai acolo 2-3 dolari pe trimis laughing Bine acum trebuie sa iti faci si un prieten sau daca ai deja o ruda ceva mai simplu.Am spus ca idee poate nu stiai ca se poate si asa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru relian):

Corect, Bass Shop Pro este OK. Dupa 15 ani de cand cumpar de la ei, am deja o multime de oferte speciale pentru clienti fideli, discount-uri, transport gratuit etc. si cand trag linie, toate astea compenseaza taxele pe care le platesc cand ajung coletele. Deci nu este nevoie sa deranjez pe cineva pentru asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri: