|

Bună TPU, am si eu o nedumerire pe ecranul telefonului mobil apare ca este virusat.Am intrat google si am vrut sa intru pe Facebook cand sa bag parola surpriza mai era sub profilul meu un alt profil necunoscut cu poza si nume pe care eu nu il cunosc apoi am intrat la istoric google si am vazut ca cineva s-a uitat mai multe zile pe situri pentru adulți. Eu telefonul nu l-am dat la nimeni si era Am folosit atunci o cartela de Germania iar acel profil străin cand am intrat pe pagina de Facebook al lui lucraa si el in Germania. Întrebare mea este cum a aparut acel profil străin la mine pe telefon?

5 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Te sfatuim sa iti salvezi datele din telefon pe un dispozitiv extern si sa il resetezi pe acesta la setarile din fabrica. Pe viitor, este bine sa retii ca pentru a avea dispozitivul protejat este foarte important sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta free), este bine ca el sa fie updatat constant. Daca un antivirus nu isi updateaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja telefonul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala aplicatii straine sau care vin la recomanadarea unor straini.

Totodata, te sfatuim pentru siguranta sa schimbi parola de Facebook si parola contului tau de Google.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Stergi istoricul browser-ului, memoria cache din softuri si toate aplicatiile suspecte din telefon.
Apoi incerci o noua conectare la contul de Facebook.
Asigura-te ca stii parola de conectare Fb, caci, odata cu stergerea fisierelor temporare din sistem, s-ar putea sa nu te mai poti loga automat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut, in primul rand intra in setarile browserului si sterge toate datele de navigare apoi DUPA UN ALT DISPOZITIV schimba parola contului de Facebook si a restul conturilor de pe care te-ai conectat pe telefon (poate ai vreun spyware), apoi intra in setari la securitatr si dezactiveaza (in cazul in care este activat setarea "Surse necunoscute ". Apoi instaleaza un antivirus de pe magazin play (bitdefender, avast, malwarebytes anti-malware etc) scaneaza si sterge tot ce gaseste. Uita-te prin aplicatile instalate sa nu ia ceva in gen team viewer. Daca mai ai probleme sau nu esti sigur ca ai scapat de ele da un hard reset la smartphone, uitate in setari la wifi la vpn si vezi daca este ceva ciudat.O seara buna!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Enigma mea este cum a putut sa apara acel profil de Facebook la mine pe telefon fara ca eu sa instrainez la cineva telefonul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Frumosu123):

Preluarea controlului unui dispozitiv de la distanta nu mai este o poveste SF. Cel mai sigur persoana respectiva folosea telefonul tau precum un VPN pentru a avea acces la anumite pagini blocate in tara lui sau se ocupa de activitati ilegale si nu dorea sa il detecteze politia. Ar fi bine sa dai o resetare din fabrica si sa instalezi un antivirus bun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează