|

Buna ziua, am dat o comanda de la o pagina de Facebook pentru niste produse dupa catva timp mi s-a spus sa le dau adresa completa, numele si un numar de telefon, dupa cam o zi mi-au spus sa le dau cnp-ul pentru facturare dar eu le dadeam banii cand ajungea produsul. Dupa inca o zi am incercat sa le dau mesaj si am vazut ca m-au blocat. ei pot sa faca ceva cu datele mentionate mai sus? Daca da cum pot sa rezolv

5 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Din pacate, odata ce le-ai dat acestor persoane datele tale personale, acestea nu mai sunt in controlul tau - pot fi preluate si folosite sau postate. Nu trebuie sa te ingrijorezi, cel mai probabil nu se va intampla nimic grav, dar recomandarea noastra este sa le spui totusi parintilor tai ca ai intalnit aceasta situatie online.

Pe viitor, ai mare grija unde iti introduci datele si comanda doar de la vanzatori siguri. Pentru a te asigura ca un site de cumparaturi este de incredere te incurajam sa verifici daca acesta are date de contact, adresa magazinului fizic si datele fiscale ale firmei.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, bineinteles ca pot sa-ti ia datele personale si sa emita facturi si alte chestii ilegale cu ele.

Cum poti sa rezolvi?
Nu stiu, sa vedem ce iti va veni pe viitor de la ei, sau de la altii.

In orice caz, ar trebui sa-ti fei invatatura de minte sa-ti mai dai datele personale pe FaceBook sau alte site-uri de vanzari ilegale.

| explică (pentru AnaMaria50):

Si chiar nu pot s afac nimic chiar daca plec la politie? crying

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AnaMaria50):

Am 14 ani si de asta spun

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tipick):

Si daca mergi la politie, ce vrei sa faca Politia?
FaceBookul este un forum de socilizare one line, international, detinut de o companie americana, nu romaneasca. Pe FB lumea vorbeste, nu vinde, ca nu-i magazin online.
Ce se vinde pe FB poate fii ilegal.

Deci, Politia investiga cauze de frauda sau amenintari in Romania si sub nici o forma nu are ce investiga pe un forum american.
Nu uita, inca nu ai patit nimic si nici nu stii daca cineva iti va folosii datele. O sa aflii in timp.
Asta este motivul pentru care, pe site-urile de cumparaturi nu este voie sa te inscrii daca nu ai 18 ani. Copii nu stiu toate tricurile celor care te inseala si nu este legal sa faci cumparaturi online.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri: