|

Deep web, "internetul ascuns". Ce riscuri există? Sunt foarte curioasă. Și ce ar trebui să îți instalezi ca să nu ai virusi din cauza "internetului ascuns"?

4 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Termenul "deep web" sau "darknet" se refera la continutul de pe Internet care nu este indexat de motoarele mari de cautare, adica nu se poate gasi la o simpla cautare Google.
Un clip care explica ce inseamna acest lucru gasesti aici https://www.youtube.com/watch?v=_UOK7aRmUtw

Pentru a avea computerul protejat este foarte important sa ai firewall-ul activat si sa folosesti un antivirus. In cazul programelor antivirus, nu exista o solutie care te va proteja suta la suta, dar indiferent de programul ales (chiar si o varianta gratuita), este bine ca el sa fie actualizat constant. Daca un antivirus nu isi actualizeaza zilnic baza de date el nu va putea sa te protejeze de noi atacuri aparute si nu va fi deloc util. In acelasi timp, e bine de retinut ca si tu ai un rol activ in a-ti proteja computerul – nu da click pe link-uri necunoscute, nu instala programe straine sau programe care vin din partea unor straini.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Riscuri:
-Exista riscul ca o parte din datele personale sa fie furate.
-Poate gasesti ceva ce nu vrei sa vezi
-Virusi

2) Antivirus bun, Browser TOR, sistem de operare Linux ( daca ai posibilitate)

3 răspunsuri:
| a răspuns:

A fost mare belea cu emspy. Iti pot stoca IP-ul si hackuiasca laptopul sau PC (daca are webcam). Un individ a fost filmat o perioada lunga de timp si postat acolo. De-asta e 100% recomandat sa ai webcamul cu banda adeziva pe el si un plastic gros lipit tot cu banda adeziva peste microfon.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează