|

Salut, recent am primit un email ciudat de la yahoo si as vrea sa stiu ce inseamna mai exact, daca sa dau verificare sau nu sau ce reprezinta acest mail? Este un risc ceva? Mail-ul primit arata asa:

Buna ziua,Contul dvs. Yahoo ***@yahoo.com tocmai a fost utilizat pentru conectare la date de iOS.Daca nu ati facut aceasta verificare in 48h, contul dvs posibil sa fie blocat.VERIFICARE CONTVa uram o zi excelenta!

| a răspuns:

Bună, Andrei,

Există posibilitatea ca cineva să fi încercat să folosească adresa ta de email pentru a își crea un cont pe un sistem iOS, adică pe un dispozitiv Apple. Dacă nu ai făcut tu acest lucru, atunci nu e nevoie să faci ceva în privința emailului.

Pe viitor, te sfătuim să fii foarte atent la astfel de mesaje - să te uiți cu atenție la adresa expeditorului, să verifici dacă aceasta este o adresă oficială, să vezi dacă conținutul mailului are vreo legătură cu activitatea ta online și să eviți să deschizi atașamente sau să dai click pe linkuri primite odată cu astfel de emailuri - ele pot fi înșălotorii sau pot conține viruși și malware.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

La asemenea "notificari" dubioase, in primul rand trebuie sa te asiguri daca notificarea vine intr-adevar de la Yahoo!
Nimic mai simplu: in e-mail-ul deschis duci mouse-ul deasupra NUMELUI expeditorului (fara sa dai click pe el! ), dupa care se afiseaza adresa de e-mail a expeditorului. Daca adresa de e-mail NU CONTINE dupa semnul "@" si cuvantul "yahoo", ci un alt site total diferit, atunci este vorba SIGUR de o tentativa de "fishing", adica furt de identitate!

La fel trebuie facuta verificarea si la alte e-mail-uri, daca numele unei institutii coincide cu cel al site-ului conectat la adresa expeditorului!
Aceasta verificare este OBLIGATORIE daca primiti e-mail-uri de cerere de confirmare de la pretinsi expeditori din partea ORICAREI istitutii cu care aveti relatii de plata (banci, furnizori de servicii, taxe si impozite etc.). Aceste institutii nu va trimit e-mail-uri de "confirmare", ci prin corespondenta postala (in plic) si trebuie sa va prezentati personal pentru clarificari, la nevoie.

Daca telefonul tau foloseste sistem Android, atunci sigur este periculos sa "raspunzi" la aceasta "verificare".
Yahoo te alerteaza daca contul tau este accesat de pe un dispozitiv pe care nu l-ai inregistrat la setarile contului tau. Daca raspunsul tau confirma (prin click de acceptare sau tacit, in functie de intrebarea pusa), atunci DISPOZITIVUL semnalizat (nu intregul cont! ) poate fi blocat pana la re-confirmarea ta la setarile contului.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Atâta timp cât nu-ți cere parola, sunt mesaje de informare și atât

| a răspuns:

Ai grija sa nu fie "fishing spam" prin care sa incerce sa iti obtina parola de la yahoo. Mie asa mi se pare.
Vezi de unde e trimis si unde ti se spune sa faci verificarea. Daca nu sunt din domeniul yahoo.com, este foarte probabil sa fie o frauda si poti sa o ignori linistit.
Un alt indicator de frauda este engleza aproximativa (cu greseli, sau cu termeni care nu se folosesc normal, gen "your account will be limited").

| a răspuns:

Ignora orice mesaj, chiar daca ar veni si de la Yahoo.Mesajul tau nu este trimis de catre yahoo.Tu cand primesti un mesaj trebuie sa te uiti cine il trimite, nu doara ce scrie in mesaj.

| a răspuns:

Imi poti da te rog adresa expeditorului emailu-lui? Adresa de care a fost trimis?

| a răspuns:

Inseamna ca cineva a intrat in contul tau de yahoo a doua oara ca daca intra o data iti trimite email daca doriti sa lasati acest dispozitiv sa se conecteze cu contul dumneavoastra, daca nu te-ai uitat pe yahoo in ziua aia a luat-o ca pe un da.