| Andreiusss a întrebat:

Salutare Tpu.Recent stateam linistit la calculator cand dintr-o data imi apar vreo 5 email-uri cu schimbare de parole si de email.M-am panicat foarte tare, si mi-am schimbat la aproape toate conturile parola.Am fost hackuit? Am folosit un anti virus ca sa caute virusul si mi-au fost eliminate cateva chestii din C.Ce credeti ca s-a intamplat?

| Ora de net a răspuns:

Bună!

Cineva încerca să acceseze contul tău schimbând parola - sfatul nostru este să nu te îngrijorezi și să nu acționezi pripit. Ține cont de sfaturile listate aici https://oradenet.salvaticopiii.ro/......eni-contul și securizează conturile (adresa de email, conturile pe rețelele sociale) setându-ți o întrebare de siguranță, un email alternativ sau numărul de telefon.

Ora De Net
8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca schimbarile de parole le-ai facut INAINTE de scanarea si eliminarea virusilor, atunci mai SCIMBA INCA ODATA parolele!
Daca ai schimbat parolele dupa scanarea cu antivirus, atunci esti OK.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Multe mailuri de-astea, de fapt nici nu vin de la ei, si daca te uiti la domeniu, nu e domeniu lor.
Te trimite pe un site unde bagi useru si parola si pa. happy
Ca se duce parola direct la ei.
Trebuie sa verifici si de unde vin mailurile.
Am primit si eu unu acum o luna, cum ca contul meu de xbox, i-a fost schimbata parola.
Si mai jos scria contul da cu stelute gen ****vic@y***o.com
si mailu meu nici nu are terminatiile alea la sfarsit una la mana, si cand m-am uitat la adresa de unde era trimis, era gen, microsoftblabla.com, ceva cu Microsoft, si niste numere si litere random. Ma punea sa intru pe contul de Microsoft sa bag useru si parola, ca sa bifez acolo ca nu eu am schimbat parola. laughing)
ii duce capu.
Desigur ca poate insemna si ca poate ti-a luat cineva conturile respective.
Tre sa te uiti si sa verifici mailurile de la cine le-ai primit.

| cyberalex a răspuns:

Cand primiti email-uri dubioase nu le deschideti, vedeti header-ul (online este mai greu). Folositi un program pentru a citi email-urile, este mai sigur.

| FonAfon a răspuns:

Cât timp nu ai deschi mail-urile, cel mai probabil nu ai nimic. Acestea pot fi tentative de Phishing sau încercări de a trimite viruși (ex: ransomware).

| FonAfon a răspuns (pentru FonAfon):

„Deschis", nu „deschi".

| raresrmz2001 a răspuns:

Cazul unui virus este plauzibil, dar, mai degraba, parola si e-mailul tau a primit "leak" din cauze spargerii bazei de date ale unui site pe care te-ai inregistrat cu aceste informatii. Initiativa ta de a schimba parolele a fost una buna. Pentru a-ti proteja conturile in viitor poti sa apelezi la inca un strat de protectie, precum folosirea unui "2 Factor Authentificator" sau poti sa folosesti parole diferite.

| nnnnsbbs a răspuns:

Eu cred că dacă ți-ai schimbat parola 1 data sau de 2 ori ești ok.Nu îți face griji.