|

Sunt singurul care si-a luat teapa de la OLX?

Salut, Ma numesc Marius.

Saptamana trecuta, Joi, am decis sa vand in jur de 27 de jocuri.

Am postat fiecare joc intr-un anunt diferit. Toate bune. Am promovat toate anunturile.

Intr-un singur anunt era o poza cu doua jocuri, dar care erau acelasi joc, doar editii diferite. Am platit 39€ in total pentru 26 de anunturi, toate bune, primesc cateva mesaje. Era ora 10 dimineata cand am postat, pe seara, vad anuntul moderat. Ma intreb, ba, ce se intampla? Verific Email-ul, vad o surpriza "Ati incalcat Termenii si conditiile OLX", ok. Dau email catre ei, astept raspuns. Intre timp, mai verific contul, surpriza, contul era blocat, le dau alt email, imi raspund Motivul inchiderii contului? "Contul v-a fost blocat, ati pus mai multe produse intr-un singur anunt, asta e interzis pe olx" pai bun, dar bisnitarii, samsarii care pun cate 30 de bucati de Samsung S10 intr-o poza si le vand fara factura, dar au "Garantie pe IMEI"? Pe ei de ce nu ii blocati? I-am intrebat eu, nu mi-au mai raspuns, le-am dat email din nou, sa-mi dea banii inapoi, ca nu e drept, nu am beneficiat de promovari si termenul nu a expirat, adica ce spun... anunturile au stat active maxim 3.4 ore. A trecut vineri, azi e sambata. Ei lucreaza si sambata/Duminica, dar pot si ei foarte simplu sa-ti dea seen, am dat un search pe Google, am vazut ca sunt sute de persoane care platesc promovari si dupa se aleg cu cont blocat.De fapt OLX nu este cine credem noi.

Ieri(vineri) am fost la Politie, nu m-au ajutat cine stie ce, am depus plangere, mi-au spus sa depun plangere la ANPC/Protectia Consumatorului, dar cica am nevoie de dovezi, ce dovezi sa am? Nu am facut Capturi sau altceva, nu m-am astaptat sa-mi iau teapa. Daca stie cineva cum pot sa ii dau jos pe teparii astia de la OLX, va rog, spuneti-mi. Am discutat cu cineva care este mai in tema cu chestiile astea, mi-a spus ca, daca se depun indeajuns de multe plangeri la ANPC sau Protectia consumatorului, OLX chiar poate fi inchis definitiv. Consider ca nu e drept ce face olx si ca idee, am doar dovezile de plata pe Email. Foarte mult oameni sunt tepuiti de OLX. Ce ma framanta este: De ce aia care au anunturi bizare, care pun 100 de telefoane intr-un anunt si care cer bani in avans nu se aleg cu conturile inchise, tot zilele astea am vazut pe unul care vindea cont de NETFLIX pe OLangryteapa in toata regula) m-a mirat faptul ca a fost postat pe 27 Februarie... la fel si unu care avea 8 Bucati de Samsung S10 in anunt, care a scris ca nu oferă nici un act, dar telefoanele au garantie pe IMEI, REALYY? Anuntul era postat pe 2 Luna asta si in primul rand, cine a vazut Samsung cu garantie pe IMEI? Ca vreau si eu.OAMENI BUNI, nu fiti naivi, daca olx va tepuieste, mergeti la politie, hotii aia care au creat platforma, merita inchisi.

Olx inchide contul doar celor care platesc promovari, ca sa iti faci alt cont si sa platesti din nou alte promovari. Puteti chiar sa depuneti plangeri online.

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Au dreptate nu se adauga mai multe produse intr-un anunt

| a răspuns:

Eu folosesc de multi ani OLX si n-am avut probleme de genul acesta cu ei. Cred ca am avut mai demult si anunturi cu mai multe produse dar nu erau din categoria platite ci din acelea gratuite. Poate pentru cele platite exista conditii speciale.
Faptul ca ti-au sters anuntul e una dar faptul ca ti-au blocat contul nu e OK. Trebuie sa vorbesti cu ei si sa-ti ceri drepturile daca ai platit. Avertizeaza-i ca le faci plangere la Protectia Consumatorului ca atunci te vor lua in serios. Dovezi sunt mailurile de confirmare a platii cat si mailurile de confirmare anunturilor postate. Le printezi si le anexezi plangerii.

| a răspuns:

Eu iti dau dreptate tie, dar este greu sa inchizi olx mai ales ca ei apartin unor straini, aceeasi care au cumparat si autovit.
Gunoaiele astea traiesc din plata anunturilor...
Cel mai bine este sa spui la cat mai multi utilizatori astfel nimeni sa nu le mai plateasca nimic, s-au golanit tare de tot, la inceput era mielusei, aveau si nr de telefon la care sunai, iti raspundeau la email in cateva minute maxim 1 ora etc

| a răspuns:

"ce dovezi sa am? "
-ai răspunsul pe mail de la ei
- ai dovezi (transferul) ca ai făcut plata
Părerea mea este ca încălcarea unor "condiții" nu le da dreptul de a-ți confisca bani. Chiar dacă ei au scris asta, "termenii si condițiile" nu înlocuiesc legislația așa ca dacă nu ai beneficiat de serviciile lor, trebuie să îți returneze banii (ca te pot bloca este altceva).

| a răspuns:

Aici a fost si greseala ta, 26 de anunturi? Da o incolo de treaba, puteai sa pui un singur anunt,, vand jocuri pc/ps/xbox etc, faceai cate poze vrei ( cel mai simplu cateva poze sa se vada jocurile cel mai bine, grupai cate 5-10 nu stiu) si la descriere scriai numele la joc = pretul. Sau si mai simplu pe Facebook, ca am mai vazut, fotografiai toate jocurile si la fel, lista cu preturile. Cine dorea mai multe detalii suna si ti cerea poze cu cd ul habar n am

| explică (pentru alex495):

Vorbesti in Necunostinta de cauza, Domnu’, Imi dau seama ca n ai citit Tot ce am scris,
Ideea e ca, Au postat si altii mai multe produse intr-un singur anunt, Anunturile nefiind foarte Credibile si increzatoare, iar aia s au mai ales cu Contul blocat, eu am postat fiecare joc intr-un anunt tocmai ca sa nu incalc regula de a nu vinde mai multe produse intr-un singur anunt.
In concluzie? Orice ai posta, cat de corect ai posta, OLX Tot iti dezactiveaza anuntul si banii nu ii mai vezi inapoi, sau in cazul meu, iti Închide contul definitiv

| a răspuns (pentru GoldenBoy17):

"eu am postat fiecare joc intr-un anunt tocmai ca sa nu incalc regula de a nu vinde mai multe produse intr-un singur anunt."
Tu esti exemplul clar de analfabet functional. "Mai multe produse intr-un singur anunt", se refera la produse diferite, din categorii diferite. De ex: ceasuri, masina, haine. Tu insa, ai repetat un anunt de 26 de ori. Poate la asta s-au referit. Nu aveai decat jocuri, chiar daca erau diferite. Puneai un anunt cu "vand 26 de jocuri" eventual cu o scurta descriere.

| a răspuns:

Singura lor greșeală e că ți-au acceptat banii și după aia au aplicat condițiile lor.
La anpc trebuie să menționezi asta și trebuie să ceri banii înapoi și să-i oprească în a mai face așa ceva pe viitor.

Samsarii au altă metodă, nu e ca a ta.

| a răspuns:

Ca și motiv, OLX poate spune că nu ți-a închis anunțurile, ci ți-a restricționat ție accesul la ele. În același timp fiind active încă.
Deci ei ți-ar presta servicii contra banilor tăi.

| a răspuns:

Ai toate doveziile...

| a răspuns:

Mda


dar ești oleaca cam tâmp la faza asta

oricum pe olx după părerea mea dacă nu dai teapa nu câștigi)