| GrigMatei a întrebat:

1.Cum imi dau seama daca m-am supraantrenat? straight face
2.La grupele mici(biceps, triceps) cate exercitii si cate serii ar trebui sa fac ca sa nu ma supraantrenez?

8 răspunsuri:
| Adrianetc a răspuns:

Iti dai seama daca ai facut supraantrenament daca nu mai poti creste in forta, daca dupa 3-4 saptamani folosesti aceeasi greutate sau mai rau scazi rezulta supra-antrenamentul. Un alt indiciu sunt repetariile si seriile, norma pentru masa musculara trebuie sa faci cam 3-4 serii 6-8-10 repetari, daca ai facut 10 repetari, cresti greutatea. Ca sa scapi de supraantrenament trebuie sa faci un timp repetari multe cu greutate mica si sa schimbi exercitiile folosite.

| Cosmin86 a răspuns:

1. progrese proaste ( sau deloc ) in masa si forta ( gen daca nu mai maresti greutatile o perioada foarte lunga sau arati la fel, esti supra-antrenamnet )... mai sunt si alte simptome ( gen dureri, daca supraantrenezi ligamentele, etc. ), eu ti l-am zis pe cel mai des intalnit

2. maxim 8 serii la biceps si maxim 10 la triceps, dar asta nu e batut in cuie, depinde de organism

| GrigMatei explică (pentru Cosmin86):

Adica trebuie sa maresc neaparat greutatile, nu? Mai am o intrebare.Cineva mi-a zis sa schimb mereu exercitiille, spre ex. daca fac la biceps cu bara din picioare si flexii cu gantere, data viitoare sa fac alte exercitii ca sa nu se obisnuiasca muschiul.e adevarat? sau daca-mi plac mie niste exercitii pot sa le fac pe alea mereu?(asa am mai auzit de la un antrenor)

| Cosmin86 a răspuns (pentru GrigMatei):

E ok sa le schimbi periodic, nu chiar de la antrenament la antrenament. Eu schimb exercitiile la 2-3 saptamani si programul la 2-3 luni. Ideea este ca dupa un timp corpul se obisnuieste cu exercitiile si cu efortul si schimbandu-le practic ii dai un nou stimul ( asta nu inseamna ca nu cresti si daca nu schimbi exercitiile, doar ca progresezi mai bine asa )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Ai febră musculară deja.
Te pup!

| cristi1505 a răspuns:

Iti dai seama ca te-ai supraantrenat cand apare oboseala musculara permanenta, insomnii, nu prea mai ai chef de nimic etc. Oricum supraantrenamentul il eviti simplu.Nu incepi sa lucrezi haotic si trebuie sa faci la fiecare grupa maxim 12 serii a cate 10-12 repetari.De obicei se face asa:4 serii a cate 10-12 repetari un tip de exercitiu
4 serii a cate 10-12 repetari alt tip
4 serii a cate 10-12 repetari alt tip
Asa, eviti supraantrenamentul si vei creste bine.Este un program clasic care da rezultate.

| xDr0gs a răspuns:

Ar trebui sa faci febra musculara daca te supraantrenai.La biceps, triceps fa 5 exercitii a cate 5 serii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru xDr0gs):

Serios? febra nu are treaba cu supraantrenamentul

5 x 5 = 25 de serii in total, antrenamnet de copil mic

la biceps MAXIM 8 serii si la triceps MAXIM 10 serii.

Apuca-te de sah, n-ai nicio treaba cu sportul asta