| CosticaCosmy a întrebat:

Am 15 ani si 2 saptamani si 1.83.As vrea sa fac un sport care sa ma ajute sa cresc în înălțime.Eu am intrat de o săptămână la înot și voi merge în continuu până la sfârșitul anului scolar (20 sedinte/luna).Am inteles de la cineva ca înotul nu ajuta prea mult la creștere ci la dezvoltarea masei musculare si mi-au zis ca mai mult te ajuta sa crești baschetul/handbalul.Voi ce părere aveți? Va rog sa imi spuneti din propria experienta.

5 răspunsuri:
| InVisible99 a răspuns:

Sporturi pentru inaltime cele mai eficiente sunt baschet, volei si handbal

| andreeadenisa22 a răspuns:

Nu e tocmai propria mea experiență, dar am un prieten care a făcut câteva luni de înot și nu a crescut deloc în înălțime. El făcea doar 7 sau 8 ședințe pe lună, deci e posibil ca la tine să se vadă rezultatele. Și, într-adevăr baschetul te ajută să te înalți, dar nu te aștepta la rezultate miraculoase. Sper că am reușit să te ajut cu ceva.

| OtherNews07 a răspuns:

Eu am 13 ani jumate si am 1.80, dar eu nu mai vreau sa cresc prea mult in inaltime; am citit si mi s-a spus de multe ori sa merg la baschet, ca acolo cresti in inaltime datorita faptului ca faci foarte multe sarituri si scretching( adica incalzirea aceea inainte de antrenament cand iti intinzi musculatura, exercitiile acelea chiar ajuta nu numai la flexibilitate ci si dezvoltarea armonioasa a oaselor, adica cresti in inaltime, cred ca de-aceea sunt asa inalta; eu mereu le fac inainte de culcare si de dimineata, dar nu cu intentia sa cresc in inaltime; si fiindca ma simt incordata; le-am incercat mai demult, sa ma conving daca sunt bune pentru cresterea in inaltime si intr-o luna am ajuns de la 1, 74 la 1, 79. Dar culmea e acum ca nu ma mai pot lasa de ele, nu mai le fac ca inainte dar ma simt incordata daca nu ma-ntind putin. Deci poti sa cresti in inaltime si acasa nu numai practicand inot sau baschet, normal ca si sportul e benefic pentru sanatate, continua.

| DaZeD a răspuns:

Bai fratilor, ce mancati? Eu la aproape 17 ani am 1.65. Ce e drept nu am facut un sport, in afara de fotbal. Baschetul nu Imi place iar de altele nu prea am avut timp(m-am axat pe scoala). Other news, spune-mi si mie, te rog frumos, in ce constau aceste exercitii.

| CosticaCosmy explică (pentru DaZeD):

OtherNews07,ce exerciții faci? Se gasesc si pe net video -uri cu aceste exerciții?