| sanea123456789101112 a întrebat:

Am iceput sa fac un pic de sport,dar simt cum lucreaza mushii,insa nu transpir, nu slabesc! AmFacut febra musculara!

4 răspunsuri:
| anss23 a răspuns:

Schimbările nu o să se vadă peste noapte, depinde şi de tipul exerciţiilor efectuate dar oricât de complexe ar fi acestea corpul tău are nevoie de un timp pentru a se adapta şi a începe să se vadă bine rezultatele, aşa că continuă cu mişcarea, chiar dacă nu transpiri atâta timp cât simţi că îţi lucrează muşchii şi ai făcut febră musculară e un semn bun. Dacă vrei să slăbeşti concentrează-te mai mult pe exerciţii de tip cardio, adică alergat şi exerciţii care îţi măresc pulsul şi te fac să respiri mai greu. Dacă până acum ai făcut doar exerciţii în reprize scurte, care lucrează anumite segmente ale corpului, e normal ca nu ai transpirat, pentru că acele exerciţii sunt pentru a mări masa musculară, şi de la ele se slăbeşte mult mai încet decât de la alergat de exemplu.

| anamariarot a răspuns:

Rezultatele se văd după câteva luni în care te-ai ținut de treabă constant; nu apar peste noapte... Te-ai îngrășat într-o zi? NU! Așa că nu ai cum să dai jos așa repede kg alea...

| Daniel9988 a răspuns:

Crede-ma ca si eu ma aflu in aceeasi situatie. Daca in viata de zi cu zi e mai greu sa urci decat sa cobori, cand e vorba de kilograme mai usor urci...si cobori de 3-4 ori mai greu.

| Daiiiiana a răspuns:

Bună!
Fiecare individ este unic, are nevoi specifice. Unii dintre noi slăbim mai uşor şi musculatura se construieşte cu uşurinţă, pentru că vârsta şi metabolismul ne ajută. Alţii nu au acelaşi noroc, chiar dacă aleargă 5 kilometri în fiecare zi şi consumă doar 1000 de calorii.
E posibil ca rezultatele să nu apară din cauză că mănânci prea puţin, iar corpul tău nu are parte de toate substanţele nutritive de care are nevoie pentru a da randament maxim la antrenamente. După cum bine ştii, alimentaţia are o importanţă de 50% în procesul de slăbire. Restul i se atribuie sportului, care trebuie făcut conştiincios şi corect. Încearcă o dietă bogată în proteine de calitate, legume, fructe, grăsimi sănătoase. Găsești pe internet o gamă largă de rețete sănătoase.
Iar în legătură cu transpiratul, dacă nu transpiri, e clar că nu prea te omori cu efortul. Transpiraţia este o reacţie firească a supraîncălzirii corpului, atunci când acesta este pus în mişcare. Reţine, aşadar, transpiraţie = rezultate!
Apoi, fii atentă la modul în care respiri. Respiraţia adâncă şi, poate, un pic îngreunată e un semn că organismul tău lucrează intens. Dacă doar ţopăi prin sala de sport şi te fofilezi pe lângă aparatură, nici nu e de mirare că nu se văd mari schimbări. Lucrează mai intens, respiră adânc, obţine rezultate!