| andreeaioanageorgiana2472 a întrebat:

Am inceput de ieri sa fac plank pentru că am auzit că e un exercițiu foarte bun pentru tonifierea abdomenului pe lângă alte beneficii. Nu știu mai exact câte calorii arzi, am auzit că depinde de greutate și de cât timp reziști să-l faci. Eu am vreo 49 și ceva de kilograme și vreau să spun că reușesc să rezist destul de mult având în vedere că fac doar de două zile. Ieri am făcut în total 7min. și 30 de secunde, dar nu toate odată. Am făcut patru plank uri de 1 min la un interval cam de o oră, apoi încă unul de 1 min. jumate și am terminat ziua cu unul de 2 minute(m-am simțit mândră). Azi am făcut două plank uri timp de 2 minute amândouă și unul dar de 2 min. jumătate, și vreau să continui tot așa și să reușesc că ajung chiar la cinci minute. Am auzit de acest challenge de 30 de zile care începe în mod normal de la 20 sec. și se sfârșea la 5 min., nu este nimic în neregulă dacă eu am inceput cu cât am putut mai mult, nu? Vreau să știu câte calorii pot arde iar dacă voi ați făcut acest challenge s-au văzut schimbările?

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Vreo 3 calorii per minut. Extrem de puțin. Nu asta e scopul acestui exercițiu

| dullcat a răspuns:

Buna. Aici scrie ca o persoana normala arde intre 2 si 5 calorii pe minut. Dar si ca acest exercitiu e pentru a stimula cresterea muschilor si a metabolismului, ceea ce te va face pe viitor sa arzi mai multe calorii stand in repaos.

https://www.healthline.com/......nking-burn

Ai aici si un calculator, daca insisti cu caloriile https://www.dailycaloriescalculator.com/plank-calories-burned

| AnastasiaK a răspuns:

Îți dai seama ce schimbări extraordinare o să vezi făcând 5-7 minute de mișcare pe zi...

Știu că sunt rea azi, dar puneți unii niște întrebări...la mintea cocoșului. Nu zic să știi de efort izotonic/izometric, de tipul de contracții musculare sau mai știu eu ce. Dar chiar nu-ți trebuie vreun IQ ridicat sau pic de cunoștințe în domeniu ca să realizezi că 5 minute de efort pe zi nu produc schimbări vizibile.