| AlbertoMadalin17 a întrebat:

Am și eu o întrebare legată de alimentație și sport.
Eu am undeva la 62, 63 kg și 1.70 înălțime fac calisthernice împreunate cu gantere.
Consum 2300 kcal.
Dacă mănânc de menținere pot da jos surplusul de pe abdomen și sa cresc musculatura? Sunt destul de lat pieptul îl am destul de mare dar vreau sa mai cresc pătrățele am doar 4 in zona de sus jos am grăsime abdominala.
Am întrebat un nutriționist de Fitness și el mi-a spus sa mănânc de menținere și sa trag tare
Va rog răspundeți doar ce i care știți!

8 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Păi dacă tu crezi că ai pieptul "lat" la 62kg si 1, 70, atunci da, merge cum a spus "nutriționistul de fitness".

Meanwhile...pentru cei care chiar vor rezultate vizibile și nu să aibă pătrațele de foame: masa musculară se pune cu surplus caloric și definirea se face în deficit, așa că nu se pot face simultan.

| AlbertoMadalin17 explică (pentru AnastasiaK):

Știu asta doar ca am făcut surplus caloric și ajunsesem la 67 de kg, am făcut deficid sa ma definesc și m-am întors din nou la kg de la care am început..adică sa inteleg ca nu s-a pus musculatura? Sau ce am făcut greșit ca nici pana acum n am inteles!

| AnastasiaK a răspuns (pentru AlbertoMadalin17):

Faptul ca te astepti sa cresti din calistenice, asta faci greșit. La calistenice crești greu și oricum nu mult pentru că te limitezi la greutatea corpului tău. Ca să crești masa musculară ar trebui să tot crești și greutatea cu care lucrezi (e posibil și la calistenice, făcând diverse variații, dar ești limitat).

Mai mult de atât nu am ce să zic pentru că nu știu ce antrenament/alimentație ai avut tu, pot doar să fac presupuneri.

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Exista veste cu greutati reglabile, de la 6 la 20 kg spre ex. Poate mari greutatea si acolo happy

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

De acord, dar cu picioarele ce face? Ca 20kg pentru picioare mi se pare extrem de putin. Calistenicele mi se par foarte mișto, dar nu cred ca sunt varianta optima cand vorbim de pus masa musculară. Le-aș completa cu antrenamentul la sală...sau mi se par o alternativă bună pentru cineva care are deja multi ani de sală în spate și nu mai are ca scop principal dezvoltarea masei musculare, ci e interesat de alte aspecte. Dar un baiat de 60kg care vrea muschi nu cred ca ajunge departe cu calistenicele.

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Da, stiu, am zis si eu doar ca idee sa le faca putin mai dificile, daca tot insista cu ele.
Clar ca nu inlocuiesc sala...

| Cheo0S a răspuns:

Esti destul de slab tie iti trebuie un program bine stabilit si un surplus min/mentinere in unele zile. Care sa iti puna pe tine inca 4-10 kg de masa musculara la aceeasi strat de grasime corporala sau chiar Mai mare.
Altfel arati la 70-78kg cu acelasi trat adipos ai timp. Eu zic sa mentii calistenicele la minim si sa adaugi Mai mult volum/intensitate la unele grupe. Abdomenul poti sa l antrenezi de 3-6 ori pe saptamana.

Si in plus ca sportiv natural e in regula sa stai cu ceva grasime pe tine. Altfel nu o sa dai randament in sala. Cum am spus timpul le rezolva pe toate.

| Imcalinionut a răspuns:

Are dreptate nutriționistul. Să nu faci doar abdomen neapărat zilnic, Gen lucrează-te normal punând mai mult accent pe exercițiile pentru abdomen.