| AlbertoMadalin17 a întrebat:

Salut, am si eu nevoie de niște sfaturi referitoare la masa musculară si sport.
Momentan sunt in deficit caloric aștept sa ajung la un nr de kg in care sa fiu si definit,ma antrenez, gantere, haltere,greutatea corpului meu.
Acum vreau sa va întreb după ce termin cu deficitul ca sa cresc in masa musculară fără sa mai fac si grăsime pe corp, ca am mai făcut greșeală sa fac bulking acasă si nu a mers, acum ma chinui sa ajung din nou definit si se pare ca voi ajunge tot la kg de la care am plecat…sa mănânc de menținere si sa ma antrenez zilnic sa pun masa musculară? Sau sa mănânc cu 200 kcal mai mult?

3 răspunsuri:
| raMLesS a răspuns:

Cand faci bulking o faci cu cap, nu doar mananci ca spartul tot ce iti pica in farfurie.
E imposibil sa cresti in masă fara sa pui si grasime pe corp si dureaza mult mai mult, de aceea exista perioada de masa si perioada de definire.
O grupa musculara o antrenezi maxim de 2 ori pe saptamana facand antrenament strict pentru hipertrofie, nu o antrenezi zilnic pentru ca o faci degeaba, muschii nu au timp sa se recupereze

| AnastasiaK a răspuns:

Eu cred că problema nu e la numărul de kilocalorii consumate. La greutatea ta chiar și dacă făceai cel mai "dirty" bulk cu putință, tot rămâneai cu ceva masă musculară după definire.

Presupunerea mea e că tu ori nu știi să te antrenezi corect în perioada de bulking ori nu știi să faci definirea...ori nu știi nici una, nici alta. Dar cum nu-ți știu nici antrenamentele, nici alimentația, nu am de unde să știu unde e problema.

| TheStrategist a răspuns:

Mănâncă cu 200kcal mai mult și antrenează-te de cel puțin 4 ori pe săptămână. E important și să te hidratezi și să dormi între 7-9 ore pe noapte.