| AbyAlberto15 a întrebat:

Am si eu o intrebare, sunt pe deficit caloric, n-am mai mancat dulce de cateva saptamani si de obicei sunt consumator de dulciuri, am si cheat day sambata dar vreau sa adaug 2 zile de cheat day, sambata si duminica. Credeti ca este o idee buna? Ma poate afecta chiar asa grav?

Răspuns Câştigător
| Kiara7 a răspuns:

Eu as spune mai bine sa lași o singura zi "cheat day" sau pur și simplu renunti la ea și mănânci ce vrei în porții mici când vrei.
recomand aplicația Eat & Track, este românească și are majoritatea produselor de pe piața, cu tot cu nr de calorii, proteine, grăsimi și carbohidrați. îți setezi un nr de calorii pe care vrei sa îl consumi zilnic (sau se setează automat după ce iti introduci înălțimea și greutatea
nu mai știu sigur) și încerci sa nu îl depășești.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i o idee buna deloc, fiindca dulciurile nu ar trebui sa exiset DELOC daca vrei sa pierzi greutate.
Se pare ca tu ai schimbat deficutul caloric cu ingrasatul, fiindca asta fac dulciurile, iti schimba metabolismul si asimilezi.

| AnastasiaK a răspuns:

Depinde doar de cate calorii consumi. Ca degeaba iti zicem noi sa nu ai 2 zile de cheat dacă tu intr-un singura bagi cât ai băga dacă ai avea 2. Dacă la finalul săptămânii, cu tot cu zilele de cheat, rămâi în deficitul caloric dorit, e totul ok.

| isemilia a răspuns:

Depinde. Deficit caloric nu inseamna ca nu mai mananci dulciuri. Ce faci in acea "cheat day"? (stiu ce presupune conceptul, insa intreb ce faci efectiv. Mananci o bomboana sau tot ce gasesti dulce prin casa?)

| AbyAlberto15 explică (pentru isemilia):

Stiu ca nu inseamna sa nu mai mananci dulciuri dar na prin deficid caloric imi calculez si proteinele grasimile si carbohidratii si trec peste daca mananc ceva dulce.
Pai in cheat day mananc cam orice imi este interzis...cartofi prajiti, fast food, dulciuri, sucuri si de obicei mananc destul de mult in cheat day chiar si 3000 kcal

| isemilia a răspuns (pentru AbyAlberto15):

NU face 2 astfel de zile atunci. Degeaba ai deficit caloric in 5 zile daca in 2 din ele mananci tot ce prinzi. Plus ca intelegi gresit conceptul de "cheat day". Daca tii o dieta nu inseamna ca X zile pe saptamana ai deficit si 7-X zile ai voie sa mananci ce vrei. In principiu trebuie sa te tii de numarul de calorii. E mult mai eficient sa consumi 1500 de calorii zilnic, iar din acele 1500 sa spunem 300 sa se duca pe ceva ce iti place (ceva dulce, un suc gen Cola, Fanta etc, cartofi prajiti etc), adica sa mananci si ce iti place mereu insa sa ai grija la calorii si sa respecti numarul pe care il vrei tu, decat sa mananci numai buruieni 5 zile, iar in doua din ele sa consumi peste 3000 de calorii, numai mancare nesanatoasa. E si mai toxic pentru organismul tau sa tot schimbi mancare sanatoasa / mancare nesanatoasa. Incearca sa gasesti un echilibru intre ce iti place si ce e bun. Da, vrei o felie de tort. Mananci una mica cand ti se face pofta (nu tot tortul, da?), insa tai din alta parte ca sa respecti numarul de calorii. (mananci niste oua ca au putine calorii si is sanatoase. Sau o salata) Da, ti se face pofta de cartofi prajiti, iti cumperi / faci cativa (nu 2, 5 kg, da? Cativa cat sa iti prinzi pofta), insa mananci sanatos si mai faci si un sport pe langa. Ideea e nici sa nu mai mananci in veci ce iti place, insa nici sa te fortezi 5 zile sa faci lucrul bun si dupa sa o dai in bara rau de tot in 2 din ele. Si nici sa nu mananci zilnic fast-food o data in zi si dupa sa faci foamea ca sa ramai in intervalul stabilit. Daca nu mai poti si nu mai poti de dragul dulciurilor sau a unui suc sau altceva mananci o cantitate mica. Dar nu zilnic.

| ruddy a răspuns:

Ii cam multe 2 zile de cheat day, distrugi tot deficitul obtinut in cele 5 zile, mai bine ai doar un chet meal pe saptamana daca vrei sa ai progres in slabire.