| VladCosmin007 a întrebat:

Are ceva daca fac aceleasi exercitii la sala intruna(de 1 luna m-am apucat de sala si fac aceleasi exercitii mereu) adica nu am program cum e :
Luni: piept+spate
Marti:biceps+triceps...
Eu le fac pe toate odata. Mi se vor dezvolta muschii mai greu sau ce?

Răspuns Câştigător
| N0xEterniS a răspuns:

Daca vrei sa slabesti, tine-o tot asa, daca vrei sa pui pe tine, esti total pe drumul gresit.
Muschiului ii trebuie timp sa se repare, sa devina mai rezistent si mai puternic, de asta pentru incepatori e destul sa lucrezi fiecare grupa o data pe saptamana.

Te duci la sala de exemplu luni si lucrezi piept+triceps. Faci 4-5 seturi pentru fiecare de preferabil la aparate diferite. Nu mai lucrezi pieptul si tricepsul pana lunea viitoare, pentru a le lasa timp sa se refaca, sa creasca. O tii asa vreo 2 luni dupa care trebuie schimbat ceva in rutina pentru a nu te lovii de plateau, de exemplu faci pauza 1 saptamana si dupa revii in forta cu un antrenament upper-body, lower-body unde lunea si joia lucrezi upper-body, martia si vinerea lower-body, miercurea nimic si sambata, duminica daca ai chef sa alergi.

3 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Daca vrei masa, lucrezi cu greutati, mari serii putine. Daca vrei fibrare, lucrezi cu greutati mici, serii multe. Muschii se dezvolta in pauze, nu cand lucrezi!

| 1231242 a răspuns:

Nu conteaza ca faci aceleeasi exercitii, conteaza greutatea, nr de repetitii, seriile si pauza dintre.

| Adapter a răspuns:

Pai are, daca tu lucrezi in fiecare zi toate grupele, muschiul nu are timp sa se odihneasca si nu va creste la fel de bine (atentie, nu repede). Fa-ti un program.
Succes!