| MarocanulJ a întrebat:

As vrea sa renunț de tot la carbohidrați, dulciuri, lactoza, fructoza, etc,însă nu am ce sa mănânc altceva, vreau sa conțină și proteine și chiar nu pot manca doar ouă și carne, poate niste soia, am citit că untul de arahide nu ar avea atât de mulți...

4 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Pentru o viata sanatoasa ai nevoie de o dieta echilibrata. Ceea ce inseamna proteine, carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase, indiferent ca vrei sa slabesti sau sa te ingrasi. Nu inteleg cum putem sa debitam prostii ca in primul comentariu, cand putem pur si simplu sa dam un search pe google inainte sa vedem ce si cum. Acelasi lucru ti-l recomand si tie, vrei sa stii cate calorii/nutrienti are untul de arahide, google it. Vrei sa te lasi de carbohidrati, cauta sa vezi daca e sanatos sa faci asa ceva.

| CostinAlamariu a răspuns:

Foarte bună decizie. Carbohidratii sunt cel mai mare pericol în dieta omului modern pentru că îngrașă cel mai ușor.
Poti sa mananci carne, ouă, lactate, legume, fructe, semințe (cum ar fi arahidele. În niciun caz semințe de floarea soarelui).
Și îți recomand să renunți la uleiul de floarea soarelui fiindca e foarte toxic și să-l înlocuiesti cu ulei de măsline, unt sau grasime animală daca vrei sa gatesti.

| Cosmin86 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

E o prostie sa renunti complet la carbohidrati, ai nevoie de ei pentru antrenamentele grele.

| GabehAle a răspuns:

Cel mai bine vorbesti cu un nutritionist. Organismul are nevoie si de carbohidrati si glucide. Dauneaza sanatatii daca le consumi in exces, dar nici sa le eviti total nu este chiar in regula.