| nickname97 a întrebat:

Am 16 ani si fac sala de 6 luni. Am pus pe mine in aceste 6 luni, 3kg, fara nici un supliment sau altceva. De o perioada incep sa nu mai pun in greutate. Eu nu vreau sa iau nici un supliment, vreau sa stiu daca pot sa pun cat de cat masa musculara fara suplimente, sau daca stiti pe cineva care face sala fara suplimente si are rezultate bune. Multumesc!

9 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Sigur ca poti, asa e normal si natural, fara suplimente, creatine, proteine sau steroizi.
Este foarte posibil sa fii in una din aceste doua situatii : Sa ai forta prea mare pentru exercitiile pe care le faci, asa ca, trebuie sa faci mai mult, mai greu, sau a doua varianta, anume ca esti intr-o perioada in care dai jos tesutul adipos. E usor de observat asta, daca muschii devin tot mai evidenti, inseamna ca scapi de grasime.

Iti recomand cartea Methodè Lafay, scrisa de Olivier Lafay, un francez, cunosc personal un polonez care in doi ani a trecut de la 90 KG, grasime, la 87 KG, musculatura, cu doar 3% tesut adipos. Este o metoda incredibil de rapida, poate fi practicata acasa, dar te avertizez, e o metoda foarte grea si dureroasa, pentru ca zide zi trebuie sa te autodepasesti. Exercitiile se fac de 3 ori pe saptamana. Cumpara cartea, merita.

| Cosmin86 a răspuns (pentru valentingb):

De ce bagi steroizii in categoria celorlalte?

proteine, creatina, etc. = natural
steroizi = nenatural

Fa si tu diferenta

| valentingb a răspuns (pentru Cosmin86):

De ce? Pentru ca Nick a spus asa "sa iau suplimente?" Nu poti sti la ce anume se va hazarda un copil de 16 ani, care vrea neaparat sa creasca in volum si masa. Natural, artificial (sau sintetic, asta e cuvantul, "nenatural" este putin fortat), crezi ca l-ar interesa? Bine ar fi sa il intereseze, dar mai bine sa fim preventivi.
Totusi, stiu ca faci sala de multa vreme. Explica-i baiatului care-i treaba.
Parerea mea este ca daca va continua si va avea febra musculara (mai intensa daca nu consuma alimente bogate in proteine si magneziu, sau mai slaba, daca va consuma), va incepe o noua etapa de dezvoltare. Momentan se reliefeaza. Ajuta-ma, poate gresesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa faci mai multe, adica sa te ajute si antrenorul sau un prieten/coleg de sala sa faci mai multe, si cu mai multe kg, daca mi-ai putea spune cu cat bagi la piept, bicepsi, tricepsi si cate repetari?
Incearca sa mananc friptura la gratar, peste la fel, salate, fructe, paste fainoase, lapte, ca sa asimilezi proteine si nutrientii necesari pentru energie si pentru a se pune ceva.

| scary7 a răspuns:

1 Apuca-te de jogging aprox 30 min pe zi
2 Mananca mai multe alimente bogate in proteina

| FloriNk a răspuns:

Fa pauza o saptamana, suplimentele nu sunt bune daca nu sti cum sa le combini intre ele.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat