| Ionut123987 a întrebat:

Bună! Am o problema de ceva timp cu grăsimea. Am puțină grasime pe abdomen, care nu ma deranjează neapărat, dar am foarte multa grăsime adunata la solduri și asta ma îngrozește. Am soldurile foarte mari, îmi găsesc foarte greu pantaloni care sa îmi vina ok. Momentan chiar nu îmi permit un antrenor de fitness care sa ma instruiască și sa ma ajute, iar pe internet nu am găsit niciun exercițiu care te ajuta sa dai grăsimea jos de pe solduri, doar cum sa faci solduri mai mari. Ma întreb dacă exercițiile de picioare sunt ok. Orice sfat sau link despre acest subiect este binevenit! Va mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| elemonis a răspuns:

Buna.
Iti recomand sa te uiti la urmatorul videoclip care vorbeste despre slabit intr-un mod sanatos. https://www.youtube.com/watch?v=ySOsldQa5_g&t=81s
Informatiile sunt din sursa sigura, intrucat persoana care vorbeste a studiat medicina.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai nevoie de antrenor de fitness ca sa dai grasimea jos, ci de ambitie sa: faci sport singur (alergare, inot, bautut mingea, flotari, sarit coarda samd) si sa elimini in totalitate carbohidratii (painea, pizza, fainoasele, foitaje, prajiturile, toate cereale, orezul), care asta fac, cresc tesutul adipos.

| Ionut123987 explică (pentru Violleta2022):

Am început de câteva săptămâni sa fac asta și se vad rezultatele la brate, piept, abdomen, dar la solduri nu e nicio schimbare și nu am găsit exerciții care sa ma ajute sa ard mai repede grăsimea din acea zona. Exercițiile de picioare sunt solicitante pentru mine pentru ca am avut o problema medicala la piciorul stâng și nu ar trebui sa fac mult efort, dar fără sport nu pot slabi. Tocmai din cauza acestei probleme cu piciorul, din cauza unui diagnostic greșit(,, piciorul îl doare pentru ca e în creștere ") am luat foarte multe vitamine și am luat în greutate și îmi e greu sa slăbesc, dar ma îngraș foarte ușor înapoi. După ce s-a aflat diagnosticul adevărat doctorul a zis ca sunt cam plinuț și ar fi ok sa slăbesc ca să nu mai fie atâta greutate pe picior și a zis sa nu mai consum făinoase absolut deloc. 5 ani de zile nu am băgat bucata de pâine în gura și tot gras eram. Și nici nu mănânc mult în general. Mama mănâncă mult mai mult decât mine și are 45kg (toți din familia mea sunt foarte slabi, doar eu sunt gras)
Un antrenor de fitness m-ar ajuta cu exerciții care nu ar fi riscante pentru piciorul cu probleme.
Mulțumesc pentru sfat!

| CP16 a răspuns (pentru Ionut123987):

E prietene. daca ne luam dupa doctori intotdeauna la capitolul asta ne cam frigem.
stiu pe unu a avut saracul o hernie de disc cu nervul sciatic facut praf si semi-paralizie pe picior stang, mai grav decat ce ai tu si tipul a cautat sa faca recuperare si a luat-o treptat la sala si arata bine, mai putin ca nu mai face indreptari iar la genuflexiuni nu forteaza cu mai mult de 140, asta in conditiile in cate doctorii i-au recomandat toti operatia si ca nu o sa mai ridice 5kg.
cu fainoasele are dreptate, cauta sa mananci mancare cu un indice glicemic cat mai mult, fructe cu continut scazut de fructoza si multe legume si grasimi sanatoase.
depinde acum, daca ai o problema cu tiroida o sa iti fie cam greu sau pur si simplu asta e geneticul tau, daca e intr-adevar cum zici tu cu mancatul putin.
cate kcal mananci intr-o zi si cate dulciuri pe saptamana?

| Ionut123987 explică (pentru CP16):

Salut! Mersi pentru răspuns. Genetic nu, pentru ca toți din familia mea sunt slabi. Cu tiroida e posibil pentru ca mama are probleme, doar ca ea nu poate sa pună kg în plus. Mie mi-a fost măcinat un os de la sold și pana nu s-a refăcut eu nu aveam voie sa fac sport la școală, sau sa urc pe dealuri, sau scări pentru ca atunci când urci pui multă presiune pe picior. Și cum încă nu îmi sunt întărite oasele cum ar trebui încă iau un fel de vitamine pentru întărirea oaselor(pe care trebuie s ale iau în fiecare zi pana la 18 ani), pentru ca înca exista riscul sa mi se macine iar osul ala cu timpul dacă nu am grija. Și dacă ai hernie de disc grava nu te mai poți ridica de jos, locuind la tara mulți oameni de aici au avut probleme pentru ca foarte mulți lucrează în agricultura ( și fiind zona de munte nu ne putem ajuta de utilaje. Folosim doar tractorul la carat) și mulți lucrează în construcții. Și mulți se plâng de dureri de spate, dar se duc la spital doar când nu se mai pot mișca. Atunci e grav. Dar după câteva săptămâni trec iar la treaba.

| VoidEternal a răspuns:

Nu exista slăbire targetata. Nu există exercițiul x care reduce grăsimea din regiunea y. It doesn't work like that.
Ce trebuie să faci tu este să intri pe deficit caloric fie prin alimentație (dieta) fie prin sport. Intake-ul de calorii trebuie sa fie mai mic decât caloriile arse. Iar corpul o să decidă de unde arde grăsimea. Cu siguranță nu o să o ardă numai din zona aia.

| haileewatson a răspuns:

Nu poti slabi doar dintr-o zona a corpului. Cand slabesti, slabesti de peste tot. Trebuie sa tii o dieta si sa faci sport.

| Ionut123987 explică (pentru haileewatson):

Asta e clar, dar cum sunt exerciții pentru arderea grăsimii de pe abdomen, de exemplu, poate exista exerciții și pentru arderea grăsimii de pe solduri. Dacă nu sunt, atunci o sa continui cu ce am făcut și pana acum. ma gândeam sa întreb ca nu pierd nimic.