| yoyo_2588 a întrebat:

As dori sa îmi spuneti care sunt cele mai eficiente exercitii pentru slabit in zona coapselor si a soldurilor. De doua luni ma chinui sa slabesc dar fara prea mari rezultate, eu nu sunt o persoana grasă, si nici genul acela care se ingrasa de la un pahar cu apa, am doar acest exces in zonele mai sus menționate. De asemenea, mănânc sănătos si nu mai mult de 1000 calorii pe zi, si cu toate acestea nu am reusit sa slăbesc asa mult cum ma asteptam. Sa fac exercitii cardio combinate cu cele de tonfiere? As aprecia tare mult daca mi- ati răspunde, mai ales cei care ati fost in situatia mea, pentru ca nu stiu ce altceva sa mai fac ( si mersul la sala e exclus pentru ca nu am bani, momentan). Multumesc!

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Mancarea sanatoasa ingrasa apropo, pai fuga costa ceva sau plimbarea pe jos? la sala se vor petrece minuni? scrie tot ce manci

| Freya1 a răspuns:

Exercitiile fizice nu o sa te ajute sa slabesti din anumite zone fara o cura.De aceia se tot inventeaza corsete si alte minuni.
Daca salbesti slabesti de tot. Exercitiile te ajuta sa te menti sau sa tonifiezi.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Deficit caloric, dar sub 1k deja e putin. Renunță la carbo simpli si inlocuieste-i cu cei complecși. N.ai nevoie de sala, poti face genuflexiuni, fandari si acasă. Sau afara ca e frumos, multa activitate, role, bicicleta, alergat. Slăbești din alimentație nu din exercitii, cate proteine, carbo si grasimi consumi zilnic?

| yoyo_2588 explică (pentru BuLaNNNeL):

Asta nu stiu, dar iti pot spune cam ce mâncăruri am consumat: fasole gătite, pilaf de orez cu legume, spanac, mancarica de ciuperci, ciorba de legume, ouă fierte

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru yoyo_2588):

Păi si atunci de unde ai dedus cele 1000 de calorii?

| Kerre a răspuns:

Salut vreau sa iti zic din prima ca slabirea zonala nu exista! Totusi, in ultimii ani, mai multi experti si cercetatori in domeniu au gasit o legatura intre locurile in care depozitam grasimea si hormonii care circula prin corpul nostru. Iar cand vine vorba de depozitarea grasimii pe solduri – asa numitele „aripioare"- si pe spatele inferior, hormonul in cauza este Insulina. Practic, daca te chinui sa slabesti si observi ca grasimea de pe solduri iti dispare cel mai greu… sau ca acolo tinzi sa depui grasimea cel mai usor, sansele sunt ca esti „rezistent" la insulina. Pe scurt, insulina este hormonul de stocare – „portarul" care spune celulelor sa se „deschida" si sa primeasca nutrienti. Cele mai bune exercitii pentru a scapa de grasimea incapatanata de pe solduri si spatele inferior nu sunt doar „exercitii" ci stiluri si rutine de antrenament. Dar ca raspuns la intrebarea ta o sa iti acord cateva exercitii care au ajutat la aceasta problema. Te anunt ca aceste exercitii cum ai precizat se pot face acasa daca nu te poti duce la sala.
1. Genuflexiuni x 20 de repetări – sunt cele mai eficiente exerciţii dar toată lumea le evită. Genuflexiunile sunt exerciţiile care îţi dezvoltă cel mai bine muşchii coapselor, şoldurilor, feselor şi cvadricepşii, dar si te scapa de grasimea de pe solduri.
2. Fandări pe loc x 20 de repetări
3. Sărituri până la tavan x 20 de repetări
4. Alergare pe loc, timp de 3 minute – acest exerciţiu simplu ţine pulsul la un nivel peste medie atunci când alegi o viteză rapidă de execuţie/ tempo ridicat. Ca să slăbeşti trebuie să îţi menţii pulsul cât mai sus.
5. Abdomene x 20 de repetări
6. Flotări x 20 de repetări - activează grupele principale de muşchi, solicită componenta cardiovasculară care măreşte capacitatea de efort şi te ajută să arzi mai multe calorii.