| uNknowN95 a întrebat:

As vrea sa ma apuc de un sport gen Box, Greco-romane sau Judo insa nu sunt sigur ce sa aleg( ar mai fi si kickbox dar nu sunt interesant sa dau cu piciorul ). Care m-ar ajuta cel mai mult la "self defense" intr-o situatie naspa sau care mi l-ati recomanda? (am 17 ani, vreo 1.70-1.72 si 65kg)

Răspuns Câştigător
| MoonWolf a răspuns:

Dupa parerea mea Box-ul ar fi cel mai bun.
Relativ, e cea mai usoara si folositoare arta martiala pentru aparare, mai sunt si altele ( Krav Maga de exemplu ).


In Box, desii esti supus unor anumite reguli, nu sunt asa de stricte ca la Judo de exemplu.
In box, macar ai mai mult realism cum ar fi o bataie adevarata, fata de Judo.
De exemplu, tu poti sa practici box si acasa, fara sac de box, iti exersezi forma atacului.
Daca ai o forma buna de pumn, poti sa ii dai knock out la unu.

Si Kickbox-ul e bun, ca iti da o gama mai mare de miscari, de exemplu daca nu iti poti folosi mainile, folosesti picioarele, dar, daca ar fi sa comparam.

Pe box te antrenezi pe partea superioara a corpului.

La kickbox te antrenezi la ambele, dar oricum, un boxer e mai bun ca un kickboxer, daca isi folosesc doar partea superioara( depinde de experienta).

La boxeri, dezavantajele ar fi picioarele, si lupta impotriva atacurilor "Grappling" adica atacurilor ce iti agata hainele.

Daca iti antrenezi picioarele si faci sparring cu mai multi colegi de la sala de box, si bine inteles, daca faci si antrenamentul basic de box, atunci o sa fii mai puternic decat un "average joe".

Dar, deageaba, daca vine unu pe strada, te opreste, are cutit, si iti zice sa ii dai telefonul sau banii, tu ii dai fara discutii. Daca crezi ca e usor sa dezarmezi un tip ce are cutit, roaga pe un prieten de al tau sa aiba un marker, si sa incerci sa iei marker-ul.
Numarul de semne ale marker-ului pe corpul tau, e numarul de cate ori ai pierdut lupta, si ai murit sau te-ai ranit.

O lupta de strada se termina in secunde, cateodata si in minute, dar nu depaseste.
Intr-o lupta de strada, atacatorul va face orice pentru a isi asigura victoria, va lovii area penis-ului, iti va arunca nisip in ochi, te va lovi cu pietre, va scoate un cutit, poate chiar un pistol, va folosii bate, etc.

Nu vreau sa spun ca daca faci box, va fi inutil, dar vreau sa iti arat realitatea.
Dar bineinteles ca daca ar fi sa se ia unu de la scoala de tine, sau de la locul de munca, sau chiar intr-un bar, tu ai mai mari sanse sa il bati daca practici box.

Succes big grin

| uNknowN95 explică (pentru MoonWolf):

Multam fain de raspuns! Stiu ce zici la faza cu cutitul dar nu ma refeream neaparat la asta, mai sunt minuni pe aici care sar la pumni ca se cred smecheri si na in cazul in care am ghinion ma gandeam ca m-ar ajuta sa ma apar. Totusi de greco romane ce zici?

3 răspunsuri:
| JackR a răspuns:

Atletismul. 110 metri garduri.

| uNknowN95 explică (pentru JackR):

Nu mersi, nu-mi place sa fug si sa sar aiurea