| millar a întrebat:

Buna, este normal sa imi fie rau dupa ce fac sport?
Sa incep cu inceputul, incerc sa slabesc de cand ma stiu, am 1, 57 si 68 de kg.
In trecut am mai facut sport (aveam momentele mele cand renuntam si cand reveneam ), in ultima perioada m-am concentrat pe invatat-bac si mi-am permis sa mananc orice.
Si mi-am propus sa o iau de la 0 sa sterg toate informatile despre slabit, sa urmaresc oameni care chiar stiu.
Asta ar fi a doua zi de cand am inceput si am observat ca imediat dupa antrenament (exercitii acasa si la bicicleta statica) si ma tine tot restul zilei imi este rau, simt o apasare in piept si parca imi vine sa vomit.
Nu ma antrenez nebuneste si mananc cat de cat ok, incerc sa mananc la fiecare masa macar un element care sa contina lapte, ou si carne.
Este normal?

Răspuns Câştigător
| 4StarLight a răspuns:

Eu sunt genul de persoana care se descurca groaznic la orele de sport. Oboseam mai mult ca ceilalti, mi se făcea foarte rau de la prea mult efort si imi lua mai mult timp decat celorlalți ca sa-mi revin din epuizare, alergam încet, ma dureau plămânii si gâtul foarte tare, simteam ca nici nu puteam trage aerul cum trebuie. De la toata pandemia asta, cu toții ne-am iesit din forma. Am devenit mult mai sedentari, nu am avut grija la alimentație si tocmai de aceea nici nu mai suntem obisnuiti cu efortul. Încearcă să reiei exercițiile fizice cu încetul, iar la primul semn că iti vine rau, opreste-te. Corpul tau probabil sa dezobisnuit. Stiu ce zici cu învățatul pentru bac, poate fi extenuant, si eu am trecut prin el in perioada asta si tot stresul asta si-a pus amprenta asupra mea. Organismul fiecaruia reacționează diferit, așa că se poate ca sa fie un cumul de factori, care sa conduca către extenuarea asta pe care o resimti. E bine sa consulți si medicul de familie, descrii simptomele si poate iti va da niste vitamine sau poate de va ghida mai departe către alți medici specialiști. Niciodata nu poti fi prea sigur cand vine de sănătatea ta. Încearcă să faci plimbări dese macar si sa bei multa apa. Alimentația sa fie una echilibrată, cu trei mese pe zi, nu sa faci greva foamei si nici sa nu mănânci prea mult. Va fi în regulă! happy

2 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Faza cu starea de rau, nu are nimeni de pe TPU de unde sa stie cauza.Mergi la un doctor. Cu antrenamentul acelasi lucru, noi nu stim ce exercitii faci tu acolo si cat de mult/des te antrenezi. De ce tragi asa de tare sa ai la fiecare masa a zilei lapte/oua/carne? Daca spuneai de legume te felicitam.Tu vrei sa slabesti din ce inteleg, nu sa pui mai multa masa corporala.Nu poti sa slabesti daca tu nu esti in deficit caloric. Carnea/laptele si ouale sunt alimente bogate in proteine, dar totodata sunt bogate si in calorii. Asa ca ai grija in ce cantitati le consumi.

| siriusblack98 a răspuns (pentru siriusblack98):

Inca o adaugare. Ca alimentatie carnea de orice fel o poti inlocui cu cea de peste si de pui.2 zile/saptamana carne de peste iar 2 zile/saptamana carne de pui fiarta sau la grill. Apoi 3 zile poti sa mananci lejer doar legume, cate un iaurt degresat, fructe si niste oua fierte de prepelita.Mare atentie, ouale de prepelita sunt cu mult mai sanatoase decat cele de gaina. Desigur, doar daca te stii sanatos/sanatoasa din punct de vedere medical si nu ai anumite nevoi speciale in ce priveste alimentatia.