| And15Ma a întrebat:

Buna, ma numesc Andreea, am 15 ani, 1, 62 si 42kg! Daca fac sala de 5 ori pe saptamana timp de 3 ore pe zi si alerg de 3 ori pe saptamana si incep sa mananc sanatos, voi pune masa musculara si in cat timp? Funda!

5 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Sala de 5 ori pe saptamana a 3 ore?!? Daca chiar vrei de 5 ori, nu mai mult de 1/2 ore. Trei ore nu e indicat deloc, dar daca vrei 2, nu mai mult de trei ori pe saptamana. Nici atletii profesionisti nu fac mai mult cand e vorba de sala. Deci, nu incerca asa sa devii vreo printesa razboinica, ca nu asa merge. Ia-o cu binisorul, alearga de trei ori pe saptamana, fa mai intii miscari usoare, ti s-a zis ce, si abia apoi o ie cu greul. Primele doua luni nici sa nu te gindesti sa tragi de corpul tau. Pentru ca in acest timp muschii se formeaza ca sa lucreze, si astfel sa se mareasca in volum creind masa musculara. Neobisnuiti cu lucrul intens, ei se pot bolca pentru crestere, si atunci oricit vei trage, nu vei pune masa musculara deloc. Daca insa tii cont de asta, in primele doua luni de antrenament greu poti vedea deja schimbare in corpul tau, deci cam dupa 6 luni vor aparea primele rezultate serioase.

| siriusblack98 a răspuns:

Depinde de foarte multe multe lucruri Andreea, intrebarea este formulata total gresit. Vrei sa pui masa musculara (nici nu intreb de ce, nu e treaba mea) in primul rand dupa greutate si varsta sunt foarte sigur ca la capitolul sport esti incepatoare.De 5 ori pe saptamana ca incepatoare este prea mult, sugerez sa faci in primele 2-3 luni de cate 3 ori pe saptamana.Iar, nu trebuie sa iti pui in cap ca daca stai cate 3 ore in sala pui mai multa masa musculara, este total fals. Exercitiile pentru masa nu se calculeaza pe timp, la ele se tine contul numai de greutatea aleasa, numar de serii si numarul de repetari.De alergare nu ai nevoie ca sa pui masa musculara, nici nu are legatura una cu alta.Alergarea intra in categoria de cardio care se foloseste pentru slabit.Alta chestie, ai spus ''incep sa mananc sanatos'' daca prin asta vrei sa mananci salata de varza cu salata de rosii, si sa pui masa musculara ia-ti gandul! Pentru masa ai nevoie de proteine (carne) si sa incepi sa mananci mai mult, macar 4 mese pe zi MARI nu normale.In cat timp nu iti poate spune nimeni cu exactitate pentru ca este vorba foarte mult si de genetica.Nu toti oamenii se dezvolta la fel de repede sau la fel de greu. Oricum, o sa vezi rezultate cel mai probabil dupa 6 luni.

| JackR a răspuns:

Ai grija, Wonder Woman si Xena arata asa numai in filme! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

5 zile si 3 ore de antrenament? Vrei sa te distrugi laughing
Esti tânãrã e bine sã o iei incet prin genuflexiuni goblet, fandãri, indreptãri etc este bine un antrenament mai lejer 3-4 ori pe saptamânã, nu ai nevoie de cardio doar un sport daca iti place,
Este bine sã o iei usor incât sã inveti exercitiile pentru a-ti forma o bazã iar dupã ceva mai intens si mai mult.

| EcceHomo a răspuns:

E bine să mergi la sală de 5 ori pe săptămână, iar, dacă ai timp să stai câte 3 ore, e perfect, dar să-i priveşti pe alții cum trag de fiare şi să dai like-uri pe Facebook.
După o oră jumătate de sală, cele 42 kg ale tale tremură ca piftia.