| Semaj a întrebat:

Buna!
Pentru marirea masei musculare, de cate exercitii am nevoie sa fac la un aparat de fitness multifunctional ceva de genu asta: http://www.expertfitness.ro/......line-plus.
Dau funda! Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Depinde de grupa.
Pentru grupele mici ( biceps, triceps, umeri ) ai nevoie de vreo 9-10 serii a cate 10 repetari, cand poti mai mult de 10 repetari, maresti greutatea.
La spate ai nevoie de vreo 20 de serii, dar sa acoperi tot spatele ( marele dorsal, rotundul mare, rotundul mic, zona lombara ).
Picioare : 25 - 30 de serii si sa acoperi tot -> cvadricepsi, biceps femural, gambe
piept : 14 serii sunt suficiente

Sa acorzi 48 de ore pauza unei grupe cand o lucrezi si sa ti cont de participarea unei grupe la alta ( ex. triceps la piept, biceps la umeri, gambe la cvadricepsi, etc. ). Daca luni faci biceps, marti NU faci piept.

De asemenea, sa ai o alimentatie bogata in proteine ( carne, lapte, branza, oua), e chiar mai importanta decat antrenamentul, fara 1.5 - 2 grame de protina / kilogram-corp masa musculara NU va creste, oricat de tare tragi tu.

4 răspunsuri:
| Semaj explică:

Multumesc mult Cosmin 86!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Semaj):

Cu placere
mai multe informatii pe culturism.ro, getfit.ro sau orice alt site de specialitate ( NU TPU ).

| roby777 a răspuns:

Cam 5 serii de cate 10 repetari. funda

| Cosmin86 a răspuns (pentru roby777):

Esti gay de vrei funda?

cu 5 serii de 10 repetari faci masa musculara la pastele cailor, depinde de grupa, nu faci atatea serii la o grupa mica cat la o grupa mare

du-te cu funda ta si nu mai comenta daca nu ai nicio treaba cu sportul asta