| MaTrIx8378 a întrebat:

Buna seara.
Am inaltimea de 1.74 si 69-70 de kg, ma consider slab, dar faza este ca am putina burtă sa zic asa, din cauza alimentatiei happy si ca nu am facut nimic pana acum (sport).
In afara de abdomene si de alimentatie (care astea conteaza mult) ma intrebam daca ma ajuta la ceva mersul pe bicicleta de la sală? Sa dau jos grasimea de pe burta (specific ca nu am asa multa, dar este un inceput)
Specific ca fac sala si pentru a creste in masa musculara, dar sa dau jos si de grasimea de pe burta.
Rog sa mi se raspunda doar pe aceasta tema a subiectului, multumesc

3 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Nu poti face ambele lucruri simultan la o eficienta mare, alege ori sa slabesti, ori sa pui masa musculara.

Pentru slabit recomand cardio(daca deja faci sala mai mult de o ora pe zi nu poti face cardio), si o dieta formata din 15% grasime 30% proteine 55% carbo, cu cat scazi din grasimi cu atat mai bine dar este destul de dificil si greu de realizat.

Pentru masa musculara recomand surplus caloric, in special la proteine(ai nevoie de macar 2gr/kg). Daca reusesti sa te antrenezi confortabil in deficit caloric(dar scazi din carbo si grasimi, la proteine lasi 2-2.5gr/kg) poate vei reusi sa si slabesti dar nu este usor si nici rentabil, nu vei rezista prea mult timp.

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Diferență dintre tine și mine este de vreo 7-8 cm dacă nu mă greșesc. Am 70 kg și merg mult pe jos, alerg și mai merg la paralele îți recomand și ție.

| Alive99 a răspuns:

Bro,nu esti slab, inca mai trebuie sa slabesti vreo 5-6 kg.
Asculta la mine, ca sa scapi de burta, lasa alergatul pe bicicleta..alearga 3-5 km pe seara cu un hanorac grosut pe tine. Urmatorul pas consta in 8 serii de abdomene a cate 15 repetari fiecare, la a doua serie poti scadea la 10.
Genoflexiuni, 4 serii a cate 15 repetari fiecare,asemenea ca si la abdomene.
Dupa care,iei o gantera(greutatea in functie de cat poti tine tu in maini),te asezi pe o banca,cu fata in sus,si cu gantera in mana ducu spre picioare.
Succes(, btw, intr-o luna deja uiti de burta), pentru a vedea despre ce vorbesc si alte detalii, cauta-ma pe Facebook Stefan Popa.(sunt din Bacau), sa pui si la filtre