| cristisoru09 a întrebat:

Fac sala de 6 luni si toate celelalte grupe de muschi s-au dezvoltat normal si ca forta si ca masa,dar cand vine vorba de biceps si triceps,arat sub asteptari(forta este normala,dar masa musculara nu).Nu prea m-au ajutat sapaturile prin diferite site-uri de specialitate, asa ca apelez la voi happy
Deci ce pot sa fac pentru masa musculara la maini? Faca 3 antrenamente/saptamana si lucrez biceps triceps in zile diferite, cam o data la 4 zile. 17 ani, 1.80,68 kg daca are vreo relevanta.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

1. lucreaza biceps si triceps cam o data la 7 zile, la 4 zile e prea rapid.

2. SCADE greutatile folosite. Multi culturisti au pus cm in plus dupa ce au scazut greutatile, ca au putut sa faca CORECT exercitiile.

90 % din cei care fac sala, le fac incorect ( cel putin in primii 1-2 ani ).

3. faci exercitii de baza? gen la triceps flotari la paralele si la biceps tractiuni cu palmele spre tine si mainile apropiate?

| Madalin01 a răspuns (pentru Cosmin86):

Sunt de acord cu tine, nu demult am inceput si eu sa imi lucrez bratele mai rar, sa nu le dau atata importanta ca le prea suprasolicit, si apar rezultate, din numa 3 exercitii acuma fac febra la brate, ceea ce nu faceam inainte nici din 6 exercitii. Ne sta in fire sa tragem si mai tare si mai tare pentru ca nu apar rezultate si uitam ca trebuie sa ii acordam timp sa se refaca.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Madalin01):

Bingo. Si asa adaugam cm si forta.

| cristisoru09 explică (pentru Cosmin86):

Multumesc pentru raspunsul detaliat.
As vrea totusi sa analizez ce mi-ai zis:
1)S-ar putea ca aici sa fie problema, de obicei am tendinta sa supralicitez capacitatea corpului, lucrand destul de intens. Si mai am si ideea in cap ca daca nu lucrez destul de mult nu apar rezultate si aici se poate sa gresesc.
2)Nu cred ca e problema cu greutatile, de obicei trec de la serii de incalzire cu greutati foarte mici, la cele cu greutati medii pentru masa si in final la seturi pentru forta. Mai am mici scapari la exercitiile pentru triceps, dar pe cele de biceps le fac corect.
3)Fac numai cu greutati si la aparate, nu prea vad logica sa merg la sala ca sa lucrez cu greutatea corpului.Doar ocazional mai fac flotari.

| Cosmin86 a răspuns (pentru cristisoru09):

Legat de 1 : confunzi intens cu volum. mult NU inseamna intens.

"daca nu lucrez destul de mult" -> daca POTI sa lucrezi destul de mult, inseamna ca n-a fost intens happy

Antrenament intens inseamna antrenament SCURT si foarte solicitant: greutati mari si pauze scurte intre serii. Gen sa ajungi la ultimele repetari sa tremuri, sa fi rosu la fata si toate venele umflate.

2) ori faci masa ori faci forta... daca faci si masa si forta la acelasi antrenament, le faci varza pe amandoua.

3) Si totusi, tractiuni la bara si flotari la paralele ( flotari unde ai TOT corpul in aer ) se fac la sala de TOTI sportivii de performanta.

La sala ai alte conditii : gen poti sa legi discuri de tine cu centura speciala cand faci tractiuni.

Vezi pe youtube programe de antrenament la sala ale culturistilor, sa vezi ca nu sar peste flotari la paralele si tractiuni.

| Mihai2224 a răspuns (pentru Cosmin86):

Salut Cosmin, am și eu o întrebare. M am apucat de facut exerciții acasă și problema e ca nu prea pot face tractiuni(maxim 3 corecte). Sa continui asa sau sa încerc easy pull ups(reverse, etc)

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mihai2224):

Negative, easy pull-ups, tractiuni asistate (cu o coarda elastica, gasesti in Decathlon)...

| Mihai2224 a răspuns (pentru Cosmin86):

Mersi frumos pentru răspuns

| Bogatasul a răspuns (pentru Cosmin86):

As mai avea o întrebare dacă nu te superi, eu am 72 kg și 1.84, de când m-am apucat(o luna de zile) și pana acum am stat doar în deficit caloric și m-am definit mult mai bine. Întrebarea mea : sa continui pe deficit sau sa fac bulk

| Cosmin86 a răspuns (pentru Bogatasul):

Pai depinde, esti multumit de definirea pe care o ai? Daca da, treci pe bulk. Daca nu, mai stai in deficit caloric... dar nu foarte mult, maxim inca 2-3 saptamani.

9 răspunsuri: