anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intai de toate va rog sa nu radeti. Am 13 ani, sunt fata, am cam 1, 63 m si 55 kg. In ultima vreme ma deranjeaza foarte tare burta si acei colacei insuportabili. Nu ma consider o persoana grasa numai acea zona cam prea vizibila. Mai ales in ultima vreme cand abia daca mai intru in pantaloni. Plus ca vreau neaparat sa slabesc pana la banchet. Nu vreau sa port o rochie lalaie doar ca sa-mi acopar grasimea sau una care imi place dar voi arata penibil in ea. Ma simt chiar foarte prost, mai ales cand imi ridic tricoul in fata oglinzii. Cam de vreo 20 de zile mi-am facut abonament la sala si daca ar fi sa calculez fac aproximatiz 150 de abdomene, 10 minute pe banda, alte 10 pe bicicleta, de luni pana vineri cate o ora pe zi si sambata doua.De asemenea recunosc ca sunt o pofticioasa in toata regula, nu ma dau in vant dupa fast-food-uri dar nu pot rezista dulciurilor. De multe ori cand am pofta de ceva incept sa mestec guma ca o disperata ( stiu ca nu e cea mai buna solutie ). Nici nu ma astept la cine stie ce rezultate in doar o luna sau asa ceva dar as vrea niste sfaturi gen : ce exercitii as mai putea face la sala, cum sa ma abtin de la dulciuri (am incercat chiar si sa-mi pun banda pe gura ), sa renunt la anumite alimenta fara sa ma infometez ( pana la urma am 13 ani, doar nu ma gandesc ca ajung anorexica ), chestii cat de cat usoare care vor avea totusi un efect.

Inca ceva : la sala vin unele doamne care au ceva in jurul,, abdomenului " cred ca le folosesc ca sa le,, tina de cald " de fapt ca sa transpire si astfel sa mai elimine cate ceva dar imi este rusine sa le intreb de unde le-au cumparat.

Inca o data va rog sa nu radeti, eu ma simt chiar prost ca pun aceste intrebari dar chiar vreau ajutor.

2 răspunsuri:
| Marius1985 a răspuns:

Buna! La sala, in primul rand, nu mai fa asa multe abdomene; abdomenele lucreaza muschii abdominali nu ard grasimea. Avand in vedere varsta ta, fa cat mai mult cardio, adica alergare la banda, pe eliptica pe stepper, bicicleta statica etc. fa macar 30 de minute de miscare zilnic. Tot la sala, poti face circuite pe aparate, cu greutati f mici. Spune-i instructorului ca vrei sa faci circuite, repet cu greutati f mici, scopul este sa iti cresti pulsul. O alta metoda f buna de slabit este sprintul, adica sa alergi cat poti de tare pe o distanta scurta. Ca proba de 50 de m de exemplu. Alergi 50 de m cat de tare poti, te odihnesti 2-3 min, si iar alergi cat de tare poti 50 m. Faci 5-6 astfel de sprinturi. Partea buna este ca le poti face afara, nu in sala.
Si sa sari coarda e o metoda extrem de eficienta de slabit; daca o sari cate 20 de min pe zi o sa simti rezultatele rapid.

Sa renunti la dulciuri, depinde de tine si de vointa ta. Incearca sa urmezi o dieta cu indici glicemici, cauta pe internet, sunt tabele cu alimente, ce are indicele glicemic mic, sub 50, este ok. Daca iti este f pofta de dulce, manca din cand in cand cate putina ciocolata neagra, peste 70%.

Si mai poti face asa: de luni pana sambata te abtii de la dulciuri si orice este prajit, sau paste faionoase. Si duminica mananci ce vrei tu si cat vrei tu. Astfel vei putea rezista mai usor in timpul saptamanii stiind ca va veni o zi in care te vei rasfata.
Important este sa fiiperseverenta, esti mica, ai metabolismul rapid acum, trebuie doar sa nu exagerezi cu mancarea, mai ales dulciuri si prajeli. Si elimina painea pe cat posibil. Fa sport, gaseste un sport care sa iti placa, daca faci acum sport, mai tarziu te vei dezvolta mult mai armonios si iti va fi mai usor sa arati bine. daca nu faci sport cand esti mic mai tarziu vei regreta!
Multa bafta!

| Blablablablablablablablabla a răspuns:

Si eu am tot 13 ani, nu cred ca este chiar un motiv de ingrijorare, dar iti sugerez cu draga inima, sa faci cat mai multe abdomene.Nu iti trebuie abonament la sala pentru asta.Si daca faci acasa 30-40 de minute de abdomene pe zi, peste cateva saptamani vei vedea rezultatul.
Multa bafta:*