| Steluta444 a întrebat:

m-am hotarat ca de maine sa fac o schimbare in viata mea si vreau sa fie cat de cat permanenta. Vine vara si vreau sa am un corp frumos sa pot iesi linsitita imbracata in rochie si in pantaloni scurti dar pentru a face asta am nevoie de putin ajutor. Vreau sa incep o dieta de maine ..Cu sport si mancat sanatos.

problemele mele sunt vergeturile si celulita. In special vergeturile. Am vergeturi pe coapse si in zuna "colaceiilor " pe burta si pe picioare si nu stiu cum sa scap de ele ..Sunt foarte vizibile si pronuntate..Pe langa sport as vrea sa mai aplic ceva ca sa le ameliorez mai repede ..Stiti ceva creme pentru vergeturi care se pot gasi in farmaci sau anumite remedii? Pot sa ma dau cu BioOil? Sau cu ulei de migdale? Deasemenea vreau si niste remedii pentru celulita ..cum sa o elimin si pe ea?

Pe langa asta v-as ruga sa imi ziceti si niste exercitii pentru burta si colacei ca sa scap de ea si pentru picioare. Puteti sa-mi lasati link

Va multumesc

2 răspunsuri:
| Satango a răspuns:

Bună!

Felicitări pentru intenția de a adopta acest stil de viață.
Să începem cu dieta. Dietele sunt foarte diversificate. Multe exemplare le vei găsi tocmai în mediul online. Majoritatea țin să fie generalizate, pentru a da rezultate pentru toate organismele. Însă, nu înseamnă că e tocmai cel pe care ar trebui să-l urmezi tu. O dietă personalizată, concepută exact pentru tipul organismului și metabolismului tău, îl vei primi doar dacă vei consulta un nutriționist. Asta pentru a obține cel mai bun rezultat în urma dietei pe o cale sănătoasă.
În ceea ce privește sportul, care e nelipsit odată ce dorești să ai o viață sănătoasă, poți să te informezi atât pe google, cât și pe Youtube. Aici nu prea poți să ai multe dubii, făcând fitness ai siguranța că da, ai o viață activă. Dacă ai o greutate destul de mare și nu e vorba doar de puțină burtică, e indicat să scapi de surplusul de grăsime, apoi să muncești pentru masa musculară. De asemenea, poți să-ți faci un abonament la sală, unde vei fi ghidată de un antrenor.
Legat de vergeturi și celulită, se vor ameliora odată cu adoptarea stilului de viață sănătos (dietă, sport), dar e ideal și să te hidratezi, lucru care te ajută să le îndepărtezi. Hidratarea se face atât din exterior, prin diferite unguente, cât și din interior, consumând multe lichide.
Baftă!

| AutumnDay a răspuns:

Buna! Felicitari pentru decizia luata, e primul pas. Al doilea consta in a-ti forma un meniu echilibrat si nu prea drastic, pentru ca atunci organismul tau va intra in,, criza" si va tanji sever dupa lucrurile pe care le consumi in mod normal si pe care le va resimti ca pe o privare foarte drastica. Mananca suficient, alimente sanatoase, fructe, legume, mancare de casa gatita cu cat mai putin ulei. Nu renunta complet la dulciuri, ci redu-le treptat. In schimb, renunta complet la bauturile carbogazoase si consuma multe ceaiuri si apa. Ceaiurile le indulcesti cu miere sau indulcitor din stevie(restul sun indulcitori artificiali).
Colaceii ii vei da jos slabind, celulita dispare treptat o buna parte prin miscare si alimentatie sanatoasa+apa multa. Nu, de vergeturi nu vei scapa. Am si eu si vei invata sa le accepti in timp si sa te iubesti si cu ele, pentru ca la urma urmei, sunt doar niste vergeturi si atat. Cam toate femeile au si se fac in adolescenta pe coapse si uneori pe sani. Le poti imbunatati aspectul folosind ulei de migdale. BioOil e mai mult o reclama pentru un produs cu bani multi. Eu folosesc uleiul asta de migdale: https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10030230
Super ieftin, cantitate suficienta. Il aplic inclusiv pe fata. Uleiul de migdale nu e comedogen, adica nu provoaca cosuri, comedoane(in timp ce alte uleiuri au potential comedogen), e ideal pentru. pielea uscata, sensibila si pentru pielea cu tendinta acneica.
Alternativ, poti folosi o crema anticelulitica, oricare. Pe langa, fa-ti de 1-2 ori pe saptamana un scrub cu malai. Exfoliaza mai bine ca orice exfoliant din comert. E super eficient pe zonele cu celulita, mult mai bun decat exfoliantul cu cafea. Poti sa il amesteci cu gelul de dus pentru. a se intinde mai usor. Acelasi scrub cu malai il poti folosi si pe fata, asa: malai+ulei de migdale+iaurt sau doar malai+gel de curatare pentru. fata. Iti va curata foarte bine tenul.
Spor si perseverenta cu decizia luata!