| PsyhoChild a întrebat:


Ma aflu în mare dificultate. Eu sunt gras (burta, sani, fund mare etc.) și am încercat de multe ori în trecut să slabesc dar niciodată nu am reusit. Nu este nimeni care să mă încurajeze, toți rad de mine cand le spun că vreau sa încep să slabesc. Din cauza asta am ajuns să fiu antisocial și să nu am deloc prieteni adevărați. Mi-e teama că la începutul școlii nu va mai vorbi nimeni cu mine din cauza că am pus multe kilograme pe mine vara asta.
Sunt băiat, minor și am decis să fac un gest extrem pentru a slabi. Nu mai mananc nimic timp de 2-3 zile, beau foarte multă apă. Am citit ca acest lucru este interzis minorilor dar cum v-am spus, sunt disperat. Am auzit ca poate afecta creșterea dar mă gândesc ca eu dacă am multe grăsimi în exces care pot fi arse nu va fi o problemă mare. Planul meu este ca o zi să nu mananc nimic si altă să mananc. Credeti ca pot slabi puțin în acest mod? La greutatea mea de acum ar trebui să slabesc aproximativ 10 kg. Am auzit ca se pot slabi 2kg pe săptămână maxim deci vreau sa-mi dați sfaturi. Vreau sa arat decent până începe școala, deci credeti ca e posibil să slabesc 10 kg până atunci? (15 septembrie) Daca da cum pot face asta? Nu mă ajuta doar sa-mi spuna cineva "mănâncă sănătos", un regim de care să mă tin m-ar ajuta mult. Sala de sport nu intră în discuție (stau la țară).

20 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Recomand să-l contactezi pe Dragos Vultur, poti coopera cu el online și o să slbești foarte repede fără să te infometezi și să faci schimbările astea drastice. O să slăbești sănătos

| NLS a răspuns:

Iti dau un pont.
Mai mult decat "cat mananci" conteaza "CAT ALERGI".

Nu la sala, ci pe strada, pe drum de tara, pe un teren de fotbal, etc.

Mananca in fiecare zi, insa redu portiile (mai ales cea de seara) si respecta un program fix.
Incearca sa nu mananci nimic dupa ora 19.00 (doar apa dupa nevoie).

Elimina prajelile, dulciurile (daca se poate de tot), sucurile din comert, si treci pe apa plata... cu putina lamaie (Sucul unei lamai la un litru de apa e ok).

Carne poti sa mananci, important e sa nu fie portii mari, sa nu fie grasa, si sa fie fiarta de preferinta, sau trasa la tigaie grill, fara sa adaugi grasime. (in acest caz trebuie taiata fasii subtiri, altfel ramane cruda sau o arzi).

Renunta la paine pe cat posibil.
Inlocuieste cartofii, orezul, pastele fainoase, cu o salata de cruditati de sezon, peste care poti razui putin cascaval tare.


Mananca fructe de sezon zilnic, fara a exagera.
(DAR atentie la struguri in special, contin foarte mult zahar.)


Cand simti ca ti-e foame, bea putina apa.
Deasemenea, ajuta daca bei un pahar de apa cu 30 minute inainte de masa. Stomacul va fi pacalit...


In rest: sport... si mai exact: jogging minim 3km pe zi, urmand sa ajungi la 4 dupa o luna.

| Cosmin86 a răspuns (pentru NLS):

De ce nu carne in cantitati mari? Eu am slabit fara probleme mancand 3-4 fripturi pe zi (pentru masa musculara).

| Jenga a răspuns (pentru Cosmin86):

Pai daca puneai masa musculara... nu trebuia sa creasca si numarul de kilograme pe cantar?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Jenga):

"Dietele sunt retardate. pai si tu cum ai slabit?" -> stil de viata, NU dieta.

O dieta e buna daca poate fi tinuta macar 20 de ani, ca un stil de viata (pe care eu il am de aproximativ 14 ani).

Cu fripturile am dat doar un exemplu, pentru proteina.

| Jenga a răspuns (pentru Cosmin86):

Iti dau un exemplu, provin dintr o familie in care toti sunt mai plinuti, genetica.
Eu ca sa ma mentin la o greutate perfecta trebuie sa am meniu de auschwitz, si nu glumesc. inainte mancam o data la 2 zile doar pentru a ma mentine, era groaznic, de aceea pentru mine a fost perfecta dieta de waterfasting, pot in sfarsit manca ca un om normal macar pentru o saptamana, apoi urmeaza aceasta detoxifiere.
Ma bucur enorm pentru stilul tau de viata. dar pur si simplu unii oameni nu prea au de ales.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Jenga):

Problema e ca atunci cand mananci foarte putin, metabolismul scade foarte mult, daca nu-l accelerezi printr-un cheat day sau printr-o combinatie de elemente benefica pentru tipul tau metabolic.

Stii ce tip metabolic ai? Ca fara asta nici nu se poate lua in considerare o alimentatie.

p.s.: stiu cazuri care pot trai cu 1 ciorba pe zi si tot nu mai slabesc, ca devenit metabolismul mai lent.

| Goete a răspuns:

Stai linistit, ai corp de spotiv.
De luptator.
De Sumo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu îți zic aceeași metoda pe care am specificat-o și altora : cumpără bicicletă și pune-te pe pedalat. Eu în acest mod am slăbit, iar într-o luna și jumătate am dat jos cam 8 kg. Nu sunt minor, însă sunt și la prima bicicletă. Prima data am început să merg prin oraș câte 17 km, apoi 30-40 km. Acum mersul prin oraș a ajuns să fie precum mersul prin parc doarece pentru a mă simții satisfăcut ajung să merg cu bicicleta și cate 110 km prin afara orașului chiar și afara județului.

Fără mișcare nu ai sa reușești niciodată să slăbești și poți sa te înfometezi pentru ca te înfometezi de pomana. Numai bine!

| LupusDei1993 a răspuns:

Gesturile drastice sunt temporare si dupa ce ai 'slabit', iei greutatea inapoi si numai de indata ce mananci normal.
Tu ca baiat minor ar trebui sa mananci pentru crestere, dar mancare sanatoasa cu putina grasime si nutritiva.
Deci daca vrei sa slabesti, limiteaza foarte mult dulciurile, sucurile, fast-food si chiar si painea, plus cu ceva miscare de inceput la care treptat maresti intensitatea.
Succes!

| cosmin1324 a răspuns:

Nu are rost sa nu mananci nimic, o sa iti fie foame si o sa mananci atunci cat pentru 3 zile si tot degeaba, plus ca e groaznic sa mananci nimic doua zile.Eu iti recomand sa faci multa miscare si sa manaci putin si des.Incepe incet cu alergari usoare iar dupa continua sa cresti intensitatea, eventual combinand alergarea cu alte exercitii.Nu cred ca poti slabi totusi 10 kg intr-o luna, e foarte greu, dar 3-4 e posbil daca esti ambitios. Mult succes.

| Jenga a răspuns:

Bunăă, ăstia cu "nu te infometa cu nu i bine" habar n au despre ce vorbesc, nu stiu daca ai auzit de water fasting, daca nu, cauta.
O dieta in care nu mananci nimic pentru cate zile vrei tu dar bei 3 l de apa pe zi. Am tinut 20 de zile(21 practic) si am slabit 12 kg.
Daca ai intrebari, te invit sa mi scrii. De asemenea, acele persoane care te au abandonat doar pentru ca esti mai plinut. alea nu merita nici macar un "salut".
Apreciaza ceea ce esti si iubeste fiecare centimentru din corpul tau.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Jenga):

Water fasting e o mega-cretinitate.

Eu am slabit 18 kg FARA sa ma infometez, mancand 3-4 fripturi pe zi (eu vreau si masa musculara).

Dietele sunt retardate, mai bine un stil de viata pe care sa-l poti tine mereu.

| LupusDei1993 a răspuns (pentru Jenga):

Da, si dupa ce mananci normal pui kilogramele acelea la loc si nu numai. Nu mai dezinforma oamenii cu diete ce nu functioneaza decat pe moment.

| Jenga a răspuns (pentru Cosmin86):

Of, documentarea e sfanta, inveti in continuu pana mori, water fasting e o "mega-cretinitate" deoarece nu mananci?
Masa musculara ramane daca ai activitate fizica.
Sa inteleg ca tu si in momentul de fata mananci doar friptura? adica asa asta spui. un stil de viata pe care l poti tine mereu.
Dietele sunt retardate. pai si tu cum ai slabit? =]]
Nu ma intelege gresit, dar water fasting.ul aduce multe chestii super faine corpului tau, multi oameni nu au cum sa reziste, pofte, diferite probleme de sanatate. precum hipertensiunea si asa mai departe.
In plus, e logic ca dupa zile fara mancare, doar detoxifiere, chiar n ai cum sa bagi in tine o pizza intreaga. Eu de exemplu m-am scarbit de tot ce inseamna fast food. happy

| Jenga a răspuns (pentru LupusDei1993):

Normal ca le pui daca bagi in tine ca un porc =]].
"Dezinforma" =]]]]]]

| LupusDei1993 a răspuns (pentru Jenga):

Nu.
Ma refer daca mananci normal, adica 1500~ de calorii pe zi.

| Xtreamber a răspuns:

Da... Nu o sa mai mănânci 2-3 zile dar dacă o sa faci asta corpul tău nu o sa ardă caloriile pentru ca tu nu ii mai dai proteine, carbohidrați...
Poți sa nu mia mănânci 2-3 zile dar doar atât... Dupa aia îți recomand să-ți faci abonament la sala și sa faci mult cardio +alimentație sau dacă nu ai timp de sala Ia-ți o bicicleta și pedalează afara în aer liber, sau poți sa alergi+poți sa cauți pe YouTube cardio acasă și ai sa vezi ca o sa slăbești
Mare atenție la dieta...
Eu îți recomand să mănânci 1000 de kcal pe zi
Multă bafta

| Adry05 a răspuns (pentru Xtreamber):

1000 kcal pe zi?! e băiat și e și în creștere, e mult prea puțin

| Cris1235 a răspuns:

Cea mai mare prostie sa nu mănânci. Important e sa respecți cele 3 mese ale zilei (micul dejun cel mai important) iar seara după ora 6 sa nu mai mănânci deloc, nici măcar fructe. Fa sport, bea multă apă, iar din alimentație trebuie scoasă neapărat macarea nesănătoasă (prăjeli, grăsimi, dulce) și băuturile acidulate(suc, apa minerala, suc natural).
Motivația fi chiar tu, ia-ți prietenii prin surprindere. Nu mai spune nimănui ce planuri ai, fi doar tu și cu tine.
După ce o sa începi sa slăbești o sa aibă parte de o surpriza.
Rezultatele nu apar în câteva zile, e nevoie de timp și răbdare, iar dacă urmezi ceea ce ți-am spus și în 2-3 luni nu apar rezultate îți recomand niște analize sau un medic nutriționist.
Alimente indicate : legume fierte, fructe, pâinea neagra sau dacă poți chiar deloc, carne fiarta, iar dacă tot vrei un suc, fă-ți o limonada sau un suc din fructe făcut acasă.
Important e sa nu te dai bătut și sa știi ca părerea lumii nu contează, cine te accepta, te accepta asa cum ești.
Multă bafta!