anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa ma invat pr bicicleta, am 12 ani.
Am o bicicleta pe doua roti, adica e a lui fratele meu, cand urc pe ea nu imi pot pune al doilea picior pe pedala, si cand pot, sa le pun ambele, ma duc un pic pentru ca ghidonu se duce putin in dreapta sau stanga.
Ajutati ma

3 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Nu avem cum sa te ajutam noi. Ca si multe alte lucruri, mersul pe bicicleta se invata prin experienta. Doar urcindu-te pe ea si incercind, vei invata sa mergi cu ea. Ca ajutor, ar fi bine sa ai pe cineva linga tine, care sa te tina cand te urci pe ea, cu o mina de dupa sa, si cu cealalta de mansonul ghidonului de pe partea lui. Pornesti cu el asa, si mai apoi el te tine doar de sa, din spatele ei. Eu asa am invatat. Sau te folosesti de roti ajutatoare care trebuie atasate la bicicleta.

| donarcostica a răspuns:

Am inteles. Se numeste echilibru... Iti recomand o bicicleta pe masura ta tinere. Nu ai ce cauta cu bicicleta fratelui tau fiindca nu e pe masura ta. si logic ca vei cadea. Salut!

| Calin_Alexia_2001 a răspuns:

Buna! Sa stii ca aceasta problema am avut-o si eu. Eu fac 14 ani in curand si nu stiam sa merg pe bicicletă. O sa incerc sa te învăț cum am invatat si eu. Prima oară, prietena mea cea mai buna m-a ținut ( a ținut bicicleta de la spate) astfel încât sa pot sa Pedalez putin. Apoi fara sa stiu mi-a dat drumul. M-am speriat putin dar am reusit. Si mie mi se ducea ghidonul intr-o parte si in alta dar usor, usor te vei obisnui. Apropo, eu mai mereu îmi pun pedala stângă mai sus ca sa incep cu ea, asa m-am invatat
P.S : Cel mai repede înveți pe o bicicleta mai mica pentru a putea pune piciorul jos. Sper ca te-am ajutat! Multa baftă!