| Daniel_Dany_1990_tmyT a întrebat:

Buna TPU vreau și eu un antrenant complet de calisthenics
Am 17 ani
Și încă o întrebare proteinele m-ar ajuta sa cresc in masa dacă da ce recomandați?
Cel mai bun și complex raspuns primește funda

Răspuns Câştigător
| BoneShiver a răspuns:

Bun. Eu fac un antrenament calistenic de 2 ani de zile. Nu este foarte bun, subliniez asta, este 100% improvizat de mine. Dar ma gandesc ca poate te ajuta in luarea unor decizii:

La inceput faceam flotari din genunchi (cu genunchii suspendati de pat). Faceam 100 in 3 serii (33-33-33), 100 abdomene fara sa ma opresc (Desi cica nu e bine sa faci asta) si 2-3 tractiuni (pentru ca nu puteam mai mult).
Am facut antrenamentul asta zilnic (de fapt, am incercatrolling on the floor ). Dar pot spune ca din doi ani, cam 600 de zile sigur am facut sportul asta.

Evident, cu timpul am evoluat: Acum fac tot 100 flotari, dar le fac in 3 serii, cu stative pentru brate (si le fac corect, la sol). Cele 100 abodomene le-am inlocuit cu 75 abdomene la bara (gen... stau agatat si ridic genunchii la piept) si fac cam 35-50 tractiuni (15-15-15-15).

Spui ceva de proteine. Nu am luat absolut nimic. De asemenea, nici nu am avut cine stie ce alimentatie, mananc chiar normal. (Bine, nici sa nu-ti imaginezi ca bag zilnic cipsuri in mine, normal adica mai beau un prigat, mai mananc de la Mc cam de 3-4 ori pe luna)

Un detaliu pe care poate te v-a lamuri cu ceva: Mi-am mentinut greutatea. Adica la inceput aveam 83 kilograme (si 1, 84 inaltime) si acum am 81, 6 si aceeasi inaltime. Diferente sunt. Si sunt foarte clare (eram skinny fat, aparent am transformat "grasimea" in musculatura). Acum (conform unui aparat de pe plaja rolling on the floor ) cica as avea 16% grasime. Mi se pare normal.

Inca o chestie: Masa musculara sa cresti calistenic e putin mai greu. Dar TE ASIGUR ca dezvolti totusi o forta mai mare. Am fost socat cand m-am dus cu un prieten la sala (ma invitase sa incerc) si desi tipul e destul de pompat si de umflat, am reusit sa il intrec in forta si repetari. Deci... pe scurt: muschiul calistenic e mai puternic, dar putin mai mic laughing

Bun deci... cam asta e experienta mea in domeniu. Sper ca te-am ajutat cu ceva. Daca vrei tinem legatura si eventual ne si vedem vara asta si lucram impreuna in parc (Daca esti din Bucuresti) Eu am 19 ani laughing

Na si... bafta! Atasez un link cu mine acum (dupa acesti 2 ani de calistenice)
https://ibb.co/nurcHk

| BoneShiver a răspuns (pentru BoneShiver):

A si inca un detaliu: cred (nu sunt foarte sigur) ca daca tu de exemplu esti o persoana care natural ai crescut fara grasime (adica esti normal, nu ai avut niciodata burta sau colacei etc) trebuie totusi sa ai o alimentatie ceva mai intensa. Cica grasimea practic te cam ajuta in dezvoltarea muschilor (somehow?!)

| Daniel_Dany_1990_tmyT explică (pentru BoneShiver):

Frate mersi de raspuns si vreau Facebook dau te rog sa mai vb daca vrei
O sa iti dau funda

2 răspunsuri: