anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cateva informatii legate de mine : 1, 76 inaltime si 60kg, vreau sa ma apuc de sala, sa pun ceva muschi si sa fiu mai masiv. Cum sa fac? Ce alimentatie sa abordez pentru a ma ingrasa? Am vazut ca pentru a pune masa musculara trebuie sa ai ce arde. Dati-mi ceva sfaturi va rog.

2 răspunsuri:
| Zedge a răspuns:

Buna, in primul rand trebuie sa ai si o varsta cel putin peste 15 ani, ca sa te apuci de sala, si pentru a nu opri organismul din crestere. Ok daca ai 15 ani sa zicem ca e ok sa te duci la sala. In primul rand când mergi la sala va trebui sa-ti faci un program sau roaga antrenorul de acolo sa-ti faca un program pentru toate grupele de muschi, prima data iti antrenezi toti muschii intr-o zi facand asta timp de vreo 2 saptamani iar dupa asta iti imparti grupele musculare pe zile.
Despre alimentatie, mare lucru nu e de zis, desi e mai importanta ca sala. In primul rand fereste-te de zahar, adica fara dulciuri, ciocolate, inghetate, sucuri, alcool, tigari, sau daca ai pofta de ceva dulce o data pe saptamana, insa poti manca miere care e mult mai sanatoasa in rest baga fructe, legume proaspete, lactate, carne de vita si piept de pui, peste, in special ton, salate, si poti apela si la un supliment nutritiv care sa te ajute sa iti dezvolti musculatura. Ideal ar fi sa iei 5-6 mese pe zi in care sa nu mananci mult, doar asa cateputin din fiecare, si sa nu lasi sa-ti fie foame pentru ca atunci vei manca mai mult. Important e sa te odihnesti, dormi cel putin 6-8 ore pe noapte, pentru ca muschii cresc in timpul odihnei nu la sala.
Cum spunea un mare culturist, 80% din bodybuilding e dieta.
Succes!

| Karinaa_Karina_1998 a răspuns:

Salut! Pentru a te ingrasa sfatul cel mai bun este sa mananci legume fierte! Ele contin proteine și vitamine care îmbunătățesc sistemul imunitar, 60 de kg si 1.76 pai sa ma scuzi cred ca arati beton si ai un corp superb, pentru muschi te-as sfatui sa nu bei proteine sunt niste porcari care distrug imunitatea si tenobosesc