|

Ca sa scap de burta ar trebui sa fac exercitii cardio sau pentru abdomen? Si as vrea sa-mi cumpar haltere. am 17 ani, 1.82 m, 73 kg. halterele de 3 kg ar fi prea usoare pentru mine? Adica de curand am renovat si l-am ajutat pe tata cu mutatul mobilei, frigider, etc. si nu stiu daca vor fi usoare sa tocmai bune. Nu am lucrat deloc exercitii fizice pana acum.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cred ca ar trebui sa incepi cu 5 si sa faci atat cardio cat si abdomene si gantere pentru ca atunci cand faci sport nu slabesti doar intro anumita zona ci peste tot.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ba deci iti zic eu ca tot 17 ani am si am cumparat "haltere" de nici nu mai tin socoteala banilor, cum aveam un ban (de la vreun job de vara/ parinti/ ajutam pe cineva) in asta ii bagam, pur si simplu am o obsesie cu astea. Si iti zic sincer ca ai nevoie de mai mult de 5kg, ceea ce vrei tu sa iti iei este o gantera, eu iti recomand o haltera reglabila si poti lua si manere pentru gantere reglabile si apoi vezi tu cam cat ridici, dar daca vrei sa iti iei gantere de 3 mai bine umpli 2 sticle cu nisip si apa si gata ganterele. Dar in orice caz, crede-ma ca vei ridica la multe exerciti peste 20 de kg inca de la inceput (eu acuma am bara olimpica care numa ea are 20 de kg, dar mai am si bara de 30mm care are 10 kg si multe altele cum ar fi bari pentru mersul fermierului, care este proba in competitile de strongman). Ganterele sunt foarte folositoare, dar eu nu le prea folosesc pentru ca am o pasiune (in adevaratul sens) pentru haltere. Daca chiar vrei sa slabesti fa cardio, adica alearga, urca un bloc cu 8 etaje de 10 ori, pentru ceva forta fa flotari multe, tractiuni, genoflexiuni si cam toate exercitiile cu greutatea corpului pe care le stii. Dar mai presus de toate, depinde ceea ce mananci

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exercitii pentru abdomen-halterele sa fie de 4kg, nu uita sa mananci salate, fructe si sa mergi distante mai lungi. Funda (((:

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alexandr):

Fructe? de cand mananci fructe cand vrei sa slabesti?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cosmin86):

Ai prefera sa manance carnati si friptura?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alexandr):

Nu, dar nu fructe care au ZAHAR ( fructoza ).

mananci legume de sezon, nuci, migdale, caju, carne slaba, peste oceanic, etc.

nu fructe si legume, ca o moara stricata

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cosmin86):

Caju nu e bun. era un topic recent pe bodybuilding.com. contine o cianura (sau ceva de genul substanta nasoala) care isi reduce efectul periculos doar prin prelucrare termica. unde grasimile nesaturate devin saturate. deci ori te intoxici, ori iei grasimi proaste. acum de o fi adevarat sau nu...habar nu am, dar sunt 10 alte nucifere sa inlocuiasca asta

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează