anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care e diferenta dintre Calorii si Proteine?!

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
7 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Sall.Sa fiu pe intelesul tau. Calorii, egal vitamine. Proteine, masa, forta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru baru):

Serios? calorii egal vitamine? Tu esti constient ce TAMPENII poti sa spui?

| GigiManivela a răspuns:

Proteinele sunt compusi macromoleculari obtinuti din reactii de policondensare la care participa aminoacizi, iar caloriile reprezinta valoearea energenita a unui aliment.

| Alinamia a răspuns:

PROTEÍNA, proteine, s.f. Substanta organica alcatuita din carbon, hidrogen, oxigen, azot, sulf etc., care intra in componenta protoplasmei celulelor animale si vegetale, indeplinind in organism functii variate fundamentale. – Din fr. protéine.
Sursa: DEX ’98

Proteina este componenta principala a organelor, musculaturii, a celulelor vii si, in mare, a aproape tuturor fluidelor din organism. Proteinele sunt lanturi de aminoacizi legati intre ei in formatiuni complexe.
Au fost identificati 25 de aminoacizi – substante cu rol esential in cresterea si refacerea tesuturilor corpului care intra si in alcatuirea hormonilor, enzimelor, anticorpilor si neurotransmitatorilor.

Proteinele care contin toti aminoacizii sunt numite si proteine complete si se gasesc in produse de origine animala: carne (pui, curca, gasca, peste), in oua sau lactate. Proteinele ce provin din plante sunt considerate incomplete pentru ca nu contin toti aminoacizii insa daca alegem sa combinam mai multe plante putem sa-i obtinem pe toti. Alimentele care contin proteine vegetale sunt mai sanatoase pentru ca acestea contin in general mai multi hidrati de carbon complecsi benefici si formeaza mai putini acizi decat carnea.

Multe legume, in special cele cu seminte cum sunt fasolea cataratoare, porumbul, broccoli sau mazarea au un continut mare de proteine care ajuta la neutralizarea excesului de acid, cel care provoaca pierderea substantelor minerale cum ar fi calciul. Asa se justifica de ce consumatorii de carne au un risc crescut de osteoporoza.

CALORÍE, calorii, s. f. Unitate de măsură egală cu cantitatea de căldură care ridică temperatura unui gram de apă distilată de la 19, 5 la 20, 5 °C; unitate de măsură care indică valoarea energetică a unui aliment. ◊ (Fiz.) Calorie mare = kilocalorie. – Din fr. calorie.

| Alex_6294 a răspuns:

Deci Caloriile sunt sunt niste unitati de măsură egale cu cantitatea de căldură care ridică temperatura unui gram de apă distilată de la 19, 5 la 20, 5 °C; unitati de măsură care indică valoarea energetică a unui aliment. * (Fiz.) Calorie mare = kilocalorie. - Din fr. calorie. si proteinele sunt substante organice alcătuite din carbon, hidrogen, oxigen, azot, sulf etc., care intră în componența protoplasmei celulelor animale și vegetale, îndeplinind în organism funcții variate fundamentale. - Din fr. protéine.
FuNNdA?

| Bogdind22 a răspuns:

Caloriile sunt valorile energetice dintr-un produs de care are nevoie corpul intr-o zii, normal ai nevoie cam de 2.000 calorii pe zi, iar proteinele sunt cu totul altceva, proteniele le gasesti in oua, carne, si unele fructe, ai nevoie de acestea mai ales daca practici un sport, iti ofera energie si mai multa putere. Sper ca ti-am fost de folos. Multa bafta. Funda? big grin

Întrebări similare