| Shukacu a întrebat:

Ce se intampla daca fumezi in timp te antrenezi la sala? sau la orce alt sport.

15 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Shukacu, mai ales la inot nu se intampla nimic. Dai din maini, din picioare, valurile valuresc, tu tii tigara si la naiba ca nu se aprinde, totu-i ud!
Daca fumezi in timp ce te antrenezi la sala, tot nimic nu se intampla. Nimic bun. Te ia careva de-o aripa si zbori afara, eventual iti iei si-o amenda. Pentru ca omul la antrenamente e mai eficient cu oxigen decat cu monoxid de carbon, cianuri, nicotina.

| NOname a răspuns (pentru Leocerba):

He he, iar la poker, șah sau sala de mese?

| Ađřıαηηα a răspuns:

Nimic.

| Shukacu explică:

Eu nu ma refer in timp ce te antrenezi sa ai tigara in gurarolling on the floor eu ma refer pe parcurs.

| Leocerba a răspuns (pentru Shukacu):

Ei, stiu, eu doar imi imaginam sportivul Shukacu fumand in timp ce se antreneaza la sala. Fix ca-n intrebare.
Ai fi un fel de Popeye Marinarul( un veeeeechi personaj de benzi desenate) care nu-si da jos pipa din gura nici cand face copii verzi din spanac laughing

| Shukacu explică (pentru Leocerba):

Apreciez glumahappy dar n-are sens din moment ce sti la ce ma refer.
Orcum o sa pun intrebarea:Efectele fumatului.

| Leocerba a răspuns (pentru Shukacu):

Apreciez c-apreciezi happy
Pai zi asa: "Efectele fumatului asupra performantei sportive" gasesti informatii pe toate gardurile. Na, le banuiesti si tu, sunt sigura. Daca vrei vorbe clare( ca eu nu-s tigarolog ca sa-ti explic profesionist cum sta treaba cu hemoglobina & stuff) trebuie sa te sacrifici si sa citesti eventual asta:
" Sistemul nervos central şi sistemul nervos vegetativ sunt afectate serios, deoarece în ţigară arderea incompletă dă naştere la oxidul de carbon - monoxid -care blochează o bună cantitate de hemoglobina sub forma produsului stabil carboxihemoglobina şi printr-un aport redus de oxigen suferă în primul rând sistemul nervos central.
Nicotina atacă centrii nervoşi, reduce reflexele. Tot ea determină secreţia de adrenalină, ducând la tulburări neurovegetative: creşterea tensiunii arteriale, accelerarea pulsului, etc.
Efectele vegetative asupra aparatului respirator se manifestă prin iritarea căilor respiratorii superioare. Substanţele toxice produc boli pulmonare grave.
Fumatul supune inima la un efort suplimentar, prin accelerarea pulsului. Nicotina face să se resoarbă colesterolul din alimente în cantitate mare, care depunându-se pe artere, le sclerozează. Procesul se petrece mai ales la nivelul arterelor coronare ce irigă inima (miocardul) şi la nivelul arterelor cerebrale. Infarctul miocardic, angina pectorală, hipertensiunea arterială.
Arterita obiiterantă (scleroza şi astuparea arterelor periferice) localizată mai ales la membrele inferioare este consecinţa fumatului.
Fumatul stimulează glandele suprarenale, care secretă adrenalină mai multă. Aceasta produce spasme vasculare, urmate de răcirea extremităţilor şi creşterea tensiunii arteriale.
Pentru o perioadă scurtă apare doar o senzaţie subiectivă de vigoare datorată creşterii excitaţiei corticale, urmată de o stare de inhibiţie prelungită." ( am copiat cu atentie asta, poate-mi intra si mie-n cap)
Si acum imagineaza-ti toate belelele astea asupra organismului unuia care face sport.
Concluzie: Sport + Fumat = Numa` Love nu e!

| Hombre a răspuns (pentru Leocerba):

( am copiat cu atentie asta, poate-mi intra si mie-n cap), apoi sa-ti intre ca si mie mi-a intrat dar sa vedem cat ma tine, am trei zile de cand nu am pus mustiucul in gura laughing

| Leocerba a răspuns (pentru Hombre):

Te-a tinut?

| Hombre a răspuns (pentru Leocerba):

Daca mai esti pe fir, e adevarat ca orice minune tine trei zile.

| Leocerba a răspuns (pentru Hombre):

Las` ca ne-om lasa dupa Referendum laughing

| NOname a răspuns (pentru Leocerba):

Din ce an? Poate mă bag și eu.

| cosmin612000 a răspuns:

Nimic am un prieten care fumeaza si merge la sala si nu are nimic

| lorenzo_7977 a răspuns:

Simplu -nu tr sa fumezi. dauneaza grav sanatatii

| ralfille a răspuns:

Nu e bine; nu "se pupa" cum s-ar zice; eu cunosc persoane care au avut de suferit din cauza asta; de ex iti poti rupe oasele mai usor...si daca o patesti e naspa