| Fernando9Torres a întrebat:

Ce sport ati alege dintre Karate si kickBox?
P. s: La kickbox am auzit ca trebuie sa iti rupa ceva os din nas nu stiu daca e adevarat dar asa am auzit...

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrajeala...
Nu trebuie sa iti rupa nimeni nasul...nasul o sa til rupa primul adversar si apoi mai vezi daca vrei sau nu kick-boxinglaughing)

cat despre alegere...eu as alege kick-boxing deoarece e un sport de full-contact (karate nu stiu daca e la fel cred ca e de semi-contact NU SUNT SIGUR, nu am practicat)si este foarte eficient in lupta corp la corp aproape.

7 răspunsuri:
| CenturyChild a răspuns:

Pai depinde pentru ce vrei sa te apuci de genul asta de sporturi. Daca vrei pentru competitii sau pentru autoaparare sau doar pentru a face miscare. Daca vrei pentru competitii, kickbox-ul e mai dezvoltat pe partea asta - e clar. Daca vrei pentru autoaparare trebuie sa tii cont de faptul ca kickbox-ul are un handicap in sensul asta. Fiind dezvoltat ca un sport competitional exista reguli care te impiedica sa lovesti in zone vulnerabile (sub centura, gat etc.), iar pe strada ideea e sa termini o lupta cat mai repede. Eu personal am zis ca ma apuc de karate si am ajuns la kickbox (cu ceva elemente de karate). De chestia cu nasul eu n-am auzit pana acum dar nu stiu poate pentru cei care fac performanta si se axeaza pe asta posibil sa fie nu stiu... Dar daca practici doar ca hobby nu cred ca iti taie nimeni nasu' laughing. Oricum cand zici karate exista multe stiluri si multe dojo-uri diferite. la unele e doar teorie si tehnica (practicate ca si arta mai mult) pe cand la altele e mai serios. Acuma oricum din cate observ multe cluburi care se numeau candva de karate au ajuns la kickbox, probabil pentru ca are o priza mai mare la public. Eu te-as sfatui sa le incerci pe amandoua, sa mergi o data la un antrenamnet de karate si o data la unul de kickbox. In general peste tot primul antrenament e gratuit. Si ce as alege eu? Cred ca as incerca sa ma apuc de karate.

| alabalaportocala2011 a răspuns:

Karate

| iuliaiuliaiulia a răspuns:

Dupa parerea mea karatele este un sport mai nobil.

| andreyutzzu3 a răspuns:

Da, la kickbox iti rupe nasul, pentru ca dupa aceea sa nu-ti curga sange din nas cand mai primesti lovituri. Eu personal as alege karate

| bogdan98tl a răspuns:

Kickbox

| gabitu12 a răspuns:

In niciun caz nu ti se va rupe niciun zgarci... poate doar la cei care fac kickbox de performanta.

karate este mai mult pentru aparare, kickboxul este mai apropiat de bataia de strada

| marydvo a răspuns:

Nu os ci zgarci si doare grav dar decat odata doare nu de mai multe ori. Eu as alege kickbox e mai simplu si banos pe deasupra depinde de tine daca te ti de el daca nu as sta cuminte. vino ca te antrenez euhee hee