| GabrielSerban a întrebat:

Cum se consumă creatina, înainte sau după antrenament? Este mai bine sa fac perioada de încărcare, sau e ok sa încep direct cu 5 g? ce cantitate de apa este necesara in timpul consumului de creatina?

Răspuns Câştigător
| SiLaS a răspuns:

Creatina nu conteaza cand este consumata, poti sa o iei inainte/dupa antrenament oricand vrei tu.Perioada de incarcare este o prostie, incepe direct cu 5g creatina zilnic, nu are nici cea mai mica legatura.Cat despre apa, 3 -4 litri pe zi, cel putin asa sunt eu obisnuit sa beau.

3 răspunsuri:
| GabrielSerban explică:

Domnule. geniu. Ca sa stii si tu, in corpul nostru exista creatina, in special in muschi si creier. Ea ajuta la furnizaera de energie, preia o grupare fosfat de la acidul adenozin-tri-fosfat, care acesta devine acid adenozi-di-fostfat, iar creatina devine fosfocreatina, in acest procedeu se degaja foarte multa energie. in timpul antrenamentului aproape toata se consuma din muschi, iar prin adaugarea de surplus, la urmatoarele exercitii vei avea mai multa energie, dar in acelasi timp ea absoarbe apa in muschi.

| crytical a răspuns (pentru GabrielSerban):

Ok, mersi ca mi-ai spus ceva ce nu stiam, dar tu crezi ca corpul nostru nu stie ce face, adica se consuma pentru ca asa trebuie, e ca si cum ai bea cafea la ora 12 noaptea cand trebuie sa dormi, corpul trebuie sa se odihneasca. Oricum ia si citeste mai bine sa vezi ce complicatii pot aparea, din experientele oamenilor, nu te mai arunca asa.

| GabrielSerban explică (pentru crytical):

Am citit pe 5 site-uri diferite de nutritionism si riscurile sunt minime.