| Gabialexa7 a întrebat:

Dc ma doare genunchiul în interior este meniscul fisurat sau?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

E foarte greu sa iti face radiografie online sa vedem ce e fisurat si ce nu in genunchiul tau. Poate, zic si eu asa... poate daca mergi la medic afli.

10 răspunsuri:
| mi25 a răspuns:

Cazatura pe genunchi cu diferite consecinte.
Deteriorarea cartilagiului. Gonartroza.
Probleme la tendon.
Lipsa lichidului sau prea mult lichid sinoval.
O consultatie cu sau fara bilet de trimitere la ortoped. Acesta iti va spune ce trebuie sa faci. De regula te trimite sa faci radiografie - adica un film. Mai modern, ortopedia este in legatura pe net cu radiografia si se transmite direct imaginea.
In functie de rezultatul imagistic medicul ortoped pune diagnosticul si prescrie calea de urmat, de regula tratament. Daca ai gonartroza pregateste banutii, injectiile costa pana la 1000 (o mie) de lei.

| AnastasiaK a răspuns (pentru mi25):

Sigur nu are gonartroză un sportiv tânăr...
Partea amuzantă e că într-adevăr există medici suficient de imbecili care chiar sunt în stare să presupună un astfel de diagnostic. Iar după, bazându-se doar pe o radiografie pe care nu se vede nimic, să pună unui sportiv un diagnostic pe care îl poate avea doar o persoană cu atrofie musculară...și de aia e bine să avem grijă la ce ortoped mergem.

| Gabialexa7 explică (pentru AnastasiaK):

Am înțeles în mare parte nu scap de doctor

| mi25 a răspuns (pentru AnastasiaK):

De unde reiese ca este un sportiv tanar? Am sarit eu acea informatie?
Eu am inserat cateva cauze care determina o durere asa cum a prezentat-o.
Cat prieste gonartroza, ea nu este specifica doar celor cu atrofie musculara. Daca am inteles gresit afirmatia ta, scuze.

| Gabialexa7 explică (pentru mi25):

Ma doare de luni specific ca nu m-am lovit sau cv de genu am 19 ani m-am dat cu toate cremele posibile și tot nu trece ma doare în interior nu stiu ce este ori meniscul ori nu știu exact ziceți-mi ce sa fac mai departe

| AnastasiaK a răspuns (pentru mi25):

Eu răspund în general la categoria sport așa că am putut să observ un detaliu pe care probabil tu nu aveai cum să-l vezi: a postat două întrebări consecutive pe această temă, iar în cealaltă menționează că face fotbal.

Nu la gonartroză mă referisem cu atrofia, eu am avut experiențe cu mai mulți medici. Unul presupunea că am gonartroza la nici 20 de ani, iar altul îmi dăduse un alt diagnostic precizând că "probabil e de la atrofia musculară", eu fiind sportivă de performanță, nu se punea problema de așa ceva. Ulterior am ajuns și la unul bun care în urma unui RMN a constatat că aveam leziuni la LIA.

| Gabialexa7 explică (pentru AnastasiaK):

Am înțeles a trecut aproape 7 zile de când ma doare după efort

| mi25 a răspuns (pentru Gabialexa7):

Doar un ortoped poate sa-ti spuna ce ai exact. Am intalnit un caz in care durerea venea de la un cioc de cartilagiu crescut la genunche. Am dat acest exemplu pentru a vedea cat de complexe sunt cauzele durerii la genunchi.

| AnastasiaK a răspuns:

Pasul 1: mergem la medicul de familie, luăm trimitere pentru ortoped (se poate sări peste acest pas dacă ești dispusă să plătești consultația)
Pasul 2: mergem la ortoped, ne face anamneza și un mic consult, iar dacă este cazul (dacă nu e, sărim direct la pasul 5) ne dă trimitere pentru un RMN (exceptând cazurile în care chiar nu ai bani SAU ești dispusă să aștepți SAU cunoști pe cineva, îți recomand să mergi să faci RMN-ul cu plata pentru că altfel aștepți niște luni să prinzi loc)
Pasul 3: mergem facem RMN
Pasul 4: mergem cu RMN ul la ortoped
Pasul 5: ortopedul ne spune care e problema și ce e de făcut

| Gabialexa7 explică (pentru AnastasiaK):

Asa în mare parte de la ce ar cauza durerea?