| Andrəi a întrebat:

De ce fumează sau bea lumea? Eu la 14 ani beam,dar de când m-am apucat serios de fotbal (sa nu credeți ca sunt vreun Messi sau Ronaldo,fac sport pentru mine,pentru sănătatea mea) merg la antrenamente și vad la diverse cârciumi oamenii, albii la fata,bând alcool de foarte proasta calitate,și la faza cu tigariile mama,tata și sora mea fumează,toate fetele cu care ies afara, 50% din prieteni fumează,de mic am învățat ca ce iti face rău corpului nu e bun, mai alexls ca unii baga 1-2 pachete pe zi
Nu mai zic de droguri sare de baie, spice-uri,etc
Pai spuneti-mi voi care poate la un moment dat practicați un sport, aveați vicii sau coechiperi care fumau/beau în cantonamente?

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Daca ar fi Becali aici ar spune ca Diavolu i-a rapit pe calea lui happy
Pai si eu la 16 ani ma drogam si nu cu prelandez sau rahaturi de spice ci cu marfa adevarata, cand au inceput starile nasoale am lasat totul balta am inteles ca nu este in regula.La 13 ani ca si tine beiam pana intr-o zi cand am intrat in coma alcoolica...la 17 ani m-am luat la tranta cu un rachier si dupa 500 ml de rachiu si 6 beri am cazut in baie cu chiuveta pe mine, dormeam si apa curgea pe mine, noroc ca era rece si m-a trezit.
Dar dupa episoade si episoade am zis gata numai trebuie sa fac nimic din ce-mi face rau.Am reusit sa ma las si de fumat dupa 14 ani de fumat, aici este cel mai greu pentru. mine pentru ca inca simt nevoia sa fumez;(
Renuntam la vicii probabil pentru ca unii nu dorim sa ne distrugem in continuare iar altii o fac in continuare cazuti sub viciu pana cand ii baga in pamant, alta explicatie nu gasesc rationala in a sti ca ceva iti face rau dar continui sa faci! E greu sa renunti la vicii dar trebuie sa lupti, unii au reusit sa se lase de HEROINA cu greuuuu dar am reusit, daca nu te poti lasa de alcool si fumat esti o persoana slaba, foarte slaba comparand cu narcomanii care s-au lasat!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Simpatic):

Chiar si 1-2 beri amarate baute seara pot da dependenta, eu ajunsesem sa nu mai pot sa dorm daca nu-mi beam berea seara si a doua zi eram praf la munca.
Imi imaginez in cantitati mari ce dependenta poate da.

Bula
| Bula a răspuns:

ORICE - in cantitati cu masura - poate fi de folos, DAR
ORICE EXAGERARE poate dauna!

Cu un secol inainte, s-a baut vin in loc de apa, fiindca in multe locuri nu a fost suficienta apa de baut.
Bauturile "tarie" (in cantitati mici) relaxeaza muschii. In cantitati mari, bauturile pot duce la pierderea simturilor, al cunostintei si pot crea dependenta.
Drogurile slabe, de asemenea, in cantitati mici pot fi relaxante psihic. In cantitati mari insa creaza independenta grava si autodistrugere psihica.

Totul depinde de taria de autocontrol a individului.
Cine depaseste viteza /cantitatile sanatoase risca tot mai tare sa se distruga de... prostie!

| Cosmin86 a răspuns:

Eu inca practic si da, am vicii, dar "controlate".

Mai fumez din cand in cand: nu zilnic si nu un pachet o data, fumez cam 1 pachet pe saptamana, dar am si saptamani in care nu fumez deloc, fumez in special in concediu sau cand am mult de munca la birou.

Alcool: incepusem sa beau in fiecare seara (nu mult, 1-2-3 beri sau 1 jumatate de sticla de vin), dar devenise dependenta, daca nu beau berea aia NU puteam sa adorm, ca si cum toti muschii erau incordati. Aici a fost cel mai greu, singura solutie a fost sa fac 1 luna pauza de la ORICE tip de alcool.

In rest nu am alte vicii, droguri n-am incercat si nu ma tenteaza.

| FaraNume1245 a răspuns:

Oamenii au vicii din plăcere și/ sau dependență.

| mitzok a răspuns:

Am prieteni care sunt la fotbal si fumeaza cate un pachet la 1 2 zile

Întrebări similare