| razvan_4238 a întrebat:

Deci ridic gantere de 2kg(stiu ca la 15 ani 10kg ar trebui dar n-am gantere de unde sa fac rost...)si incep sa transpir la un momendat iar cand m-am apucat nu transpiram? ce inseamna asta?

Răspuns Câştigător
| mihaela2808 a răspuns:

Ca dupa ce faci efort transpiri?rolling on the floor

1 răspuns:
| GeosBIOS a răspuns:

Nu exista o greutate pentru gantere batuta-n cuie la o anumita varsta. Aceasta o stabilesti astfel incat sa poti face intre 6-10 ridicari. Daca poti face mai multe ridicari de 10 trebuie sa cresti greutatea, dar nu mai mult decat sa poti face totusi macar 6 ridicari. Cu ganterele se fac serii, adica ai facut 8 ridicari de exemplu, te odihnesti sau faci alte exercitii ce nu implica ridicari greutati, dupa care mai faci o serie. De obicei e bine sa faci cam 3 serii.

Cat despre faptul ca de ce acum transpiri desi la inceput nu aveai astfel de probleme, nu ti-as putea spune exact care ar fi motivul. Probabil ca la inceput erai mai odihnit si acum incepe sa se faca simtit efortul. Poate fi si o chestie legata de nutritie. Aporpo daca te apuci de ridicat greutati pe cont propiu, vezi ca trebuie sa mai faci pauze de macar o zi intre zilele in care te antrenezi. Supra-solicitarea nu este buna si poate duce la rezultate contrare, adica in loc sa-ti creasca masa musculara aceasta va scade. Trebuie sa lasi muschii sa se refaca, altfel ajung sa se consume datorita efortului sporit. De asemenea ai mare grija la nutritie. Trebuie sa mananci bine. Iti recomand mai ales lapte si lactate si un pic de carne, dar nu in cantitati foarte mari.