| Ghost_1336 a întrebat:

Din ce cauza ma incepe sa ma doara splina cand alerg mai mult timp? Si cum as putea sa ameliorez durerea?

Răspuns Câştigător
| SCARLET_8977 a răspuns:

Splina te doare din cauza efortului, dupa cum spun si ceilalti, dar sa te opresti din alergat nu este o idee buna pentru a ameliora durerea cum spune emanuella, fara suparare.
Trebuie doar sa continui sa alergi chiar daca doare si dupa cateva minute va trece si nu te mai doare deloc, poti alerga cat vrei. Mai trebuie sa inveti cum sa respiri corect, caci si asta este un motiv pentru care te doare splina, pentru ca nu este oxigenata bine. trebuie sa respiri abdominal, umflandu-ti burta fara sa ridici umerii, asa fac si cantaretii - inspiri lung, dar nu tii mult aerul in plamani si expiri scurt. Sper ca te-am ajutat, si eu am facut la fel si nu ma mai doare deloc cand alerg. Paaaaaahappy

6 răspunsuri:
| 13 a răspuns:

E din cauza lipsei de antrenament. Dupa o vreme o sa inceteze durerea. Ca sa scap[i mai repede de ea ...bea un pahar cu apa si eventual o lamaie daca ai la indemana, sa o storci in apa.

| PetreConstanta a răspuns:

Splina doare in general de la efort sau tigari,bautura,cafea, cola, pepsi...etc

| kqwjy a răspuns:

Hei.
Si eu cand m-am apucat prima data de sport, ma durea splina dupa cativa metri de alergat.
Stiu ca doare in general,cand nu esti obisnuit cu sportul,asta e singura explicatie. Dar mai e si de la mancarea care nu face bine. gen : fast-food-uri. Bauturi: cafele,cola,pepsi.
Asta e tot ce imi vine in minte thinking
Un sfat in alergi: alearga incet, nu incepe tare din prima, nu faci bine! Bafta.

| Emanuella_8357 a răspuns:

Splina doare din cauza efortului. Cel mai bun lucru e ca atunci cand incepe sa te doara sa faci pauza minim 2-3 minute. Cu cat continui, cu atat te doare mai tare si mai mult.
Mai ales daca esti in crestere, nu o poti ameliora cu pastile, sau ceva in genul asta.
Trebuie sa inveti cand sa te opresti.

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri