|

Din toate punctele de vedere... (consum energetic, marime, masa musculara, etc) care sunt diferentele, avantaje, dezavantaje ca fac cu greutati 4 serii de 25 repetari total 100 sau ca fac 10 serii de 10 repetari total tot 100? Rog frumos un raspuns cat mai detaliat, se poate da si copy paste la link uri de pe internet. Multumesc si funda

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Depinde ce doresti sa obtii. Depinde in ce stadiu muscular esti acum si mai important, depinde ce vrei sa obtii de la antrenamentul pe care il desfasori (crestere, definire, o combinatie intre ele, etc.). Un raspuns detaliat, personalizat ti se va putea oferi doar in momentul in care vei formula intrebarea mai detaliat.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Din toate punctele de vedere antrenamentul pe care l-ai descris este bun sa-l dai uitarii.De ce? Pentru ca este ineficient pentru ce vrei tu, adica masa musculara.Tu in primul rand daca ai pus intrebarea asta eu pot stii sigur ca nu poti face 10 serii a cate 10 repetari cu o greutate care sa iti permita MAXIM 10, pentru ca nu ai habar ce inseamna 10 serii, este enorm.10 Serii fac sportivi de teapa lui Ronnie Coleman.La a doua serie tu sigur nu mai duci nici 7. Iar cel cu 4 serii a cate 25 il faci degeaba.Vei folosi niste greutati foarte mici si nu vei obtine nici un rezultat vizibil.

| a răspuns:

Ambele sunt fix pix.

25x4 presupun greutati usoare, care sa-ti permita sa faci 25 de repetari, care iti ofera anduranta, nu masa musculara sau forta. E ca si cum ai face flotari, cu cat le faci mai mult timp, cu atat vei face mai multe, vei creste in rezistenta si vei defini un pic corpul in partea de sus, piept, triceps, dar deloc eficient pentru masa pura.

10x10 reprezinta o aberatie si mai mare, pentru ca si aici va trebui sa lucrezi cu greutati mici, care sa-ti permita sa faci 10 serii, doar ca asta pe langa ca e 0 pentru masa musculara, si 0 pentru forta, e mai ineficient si pentru anduranta pentru ca 10 repetari de greutati usoare nu le simti.