| H0oByT a întrebat:

Doresc ca in viitorul apropiat sa ma apuc de sala cu scopul de a slabi cateva kilograme. Doresc cateva sfaturi legate de incalzire, ce exercitii ar trebui sa fac si alte lucruri ce tin de asta. Mentionez ca am 15 ani.

10 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Slabesti mai repede cu cardio.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este ok să te apuci de sala acum, dar nu te aștepta să dea mai puțin la cântar. Va da mai mult.
De slăbit slăbești cu o dietă bună...

Nu știu dacă ai mai fost la sală până acum. Eu când am început aveam 14 ani și nu mai fusesem vreodată, știam doar că acolo cresc în putere(magielaughing).

Sfaturi:
1. pune orice la loc după ce ai terminat de folosit, orice. Ganteră, disc, bară, bancă, cablu, orice.
2. Ia-ți prosop și apă, iar prosopul să-l pui tot timpul pe banca pe care te așezi(pe care lucrezi).
3. Dacă este vreun antrenor pe acolo cere-i niște sfaturi, spune-i că ești nou în "domeniu". Toată lumea o să-ți recomande să faci un circuit. Adică să faci exerciții pentru toate grupele de mușchi ca pe urmă când începi exercițiile de forță să fii pregătit.
4. Ascultă sfaturile numai persoanelor ce au o musculatură foarte dezvoltată și sunt bine definiți(li se văd foarte bine mușchii). Pentru că toată lumea vrea să dea cu părerea dar nu toată lumea are dreptate.
5. În primele două săptămâni fă mai mult cardio(greutatea corpului; gen tracțiuni, bicicletă, bandă, flotări, abdomene, ș.a.) decât forță(cu greutăți).
6. La sfârșitul fiecărui antrenament fă niște cardio.
7. Ești la început, nu trebuie să faci ce fac și "băieții mari". Dacă ei iau o pauză de 30 de sec nu înseamnă că la fel trebuie să faci și tu. După alea două săptămâni, când te apuci de forță așa cum trebuie(cu program și alimentație) vei avea nevoie de pauze între serii și de 3 minute, ai să vezi...
8. LUCRAZĂ CU GRUTĂȚI MICI! Fă exercițiile, toate exercițiile ce implică greutăți(gantere, discuri, ș.a.) cu greutăți mici! Ca să ți se obișnuiască corpul cu genul de exercițiu, să te înveți să-l faci corect. Nu va fi nici o rușine să faci ceva cu bara goală sau cu gantera de 2.5kg, ba chiar vei fi încurajat și admirat.
9. Nu ai să tragi de cele mai grele lucruri, dar poate ești genul căruia îi trebuie mănuși, să iei asta în considerare. Chiar dacă nu le folosești, să fie acolo.
10. Nutrienții din mâncare sunt suficienți. Nu lua suplimente.

| H0oByT explică (pentru anonim_4396):

O sa tin cont de cateva sfaturi de aici, multumesc.

| AlexAlxAlex a răspuns:

Cate kilograme ai? Si ce inaltime? Ideal ar fi sa faci doar cardio (adica la bicicleta si banda) si sa mananci regulat 3 mese pe zi, fara prajeli, fara dulciuri, fara sucuri (doar cele naturale sunt bune), dormi suficient si bea multa apa, de asemenea poti incerca sa te duci intr-un loc cu multe trepte si sa le urci/cobori, sau efectiv sa alergi cat mai mult pentru a arde calorii. In mare nu e greu sa slabesti daca ai ambitie (iti spun din proprie experienta).

| H0oByT explică (pentru AlexAlxAlex):

Cam cat timp ar fi ideal sa fac la inceput fara sa obosesc incat sa nu mai pot si conteaza sa alerg destul de repede?

| AlexAlxAlex a răspuns (pentru H0oByT):

Ideea e ca nu stiu cate kilograme ai, asa m-ar ajuta sa stiu sa iti spun cat sa alergi la banda spre exemplu, ai putea incepe cu bicicleta sa faci 10 minute, apoi intr-o pauza de 2 minute sa mergi prin sala, sa faci 5 genuflexiuni (ideea e sa nu stai pe loc in acea pauza de 2 minute si sa transpiri cat mai mult) apoi reiei inca 14 minute, apoi 18, si tot asa si poti face chiar abdomene in acea pauza de 2 minute (unde fac eu sala sunt mai multe tipuri de biciclete/aparate pentru cardio, iti recomand daca unde mergi tu sa faci si la alte aparate, intreaba pe cineva de acolo si o sa iti raspunda cu siguranta). Nu iti recomand sa faci mai mult de 1 ora jumate/si trei sferturi, cam atat este suficient. De asemenea nu conteaza sa alergi repede sau incet, poti sa si mergi la banda, ideea e si ma repet, sa transpiri pentru ca asa arzi calorii, prin urmare, iti recomand la inceput doar sa mergi la banda cat poti de mult si progresiv, cum ti-am spus.

| AlexAlxAlex a răspuns (pentru H0oByT):

Uite iti dau un exemplu de antrenament: Intai faci incalzirea (ca la scoala) apoi te bagi la bicicleta 5 minute, dupa te bagi sa faci 10 abdomene, dupa astea bagi 8 minute bicicleta, dupa 10 genuflexiuni, apoi bagi 14 minute cu 15 abdomene, in cele din urma bagi 20 de min si 15 genuflexiuni (cu 30 de secunde pauza intre fiecare exercitiu), in total ar trebui sa termini pana intr-o ora apoi te bagi la banda si bagi 4 minute mers, 4 alergat (jogging), faci 3 serii din astea la banda si la final bagi 20-25 de abdomene cate poti si gata, eu zic ca e suficient pentru o zi, sper ca te-am ajutat.

| Cosmin86 a răspuns (pentru AlexAlxAlex):

Abdomenele sunt proaste si ineficiente, exista exercitii mult mai bune pentru abdomen: ridicari de picioare din atarnat, plank, crunch, rasuciri de solduri, aplecari la cabluri, etc.

| AlexAlxAlex a răspuns (pentru Cosmin86):

Stiu dar m-am gandit ca are prea multa grasime, abdomenele fiind suficiente, pentru inceput, am un prieten care are destul de multa grasime si nu prea a putut face altceva in afara de abdomene.

| H0oByT explică (pentru AlexAlxAlex):

Mersi pentru sfaturi, am in jur de 100.