| Gabii04 a întrebat:

Exista vreun exercițiu care m.ar putea ajuta sa mai cresc in înălțimea, fara sa practic baschet sau handbal? Daca știți va rog sa mă ajutați.
FUNDĂ

Răspuns Câştigător
| 01Joulie01 a răspuns:

Da, efectiv sari dar ATENTIE nu sari de pe obiecte( in special daca esti baiat), nu sari sa te ranesti, nu sari sa obosesti.
Efectiv stai pe loc si sari cat poti tu de tare, cam 30-40 minute pe zi (poate fi si mai mult)
poti sa mai iei calciu lactic sau calciu pentru cresterea copiilor (ajuta la oase si cresterea lor) dar inainte sa iei aceste vitamine sau orice tip de pastile ar trebui sa vorbesti MACAR cu parintii tai. Calciu nu-ti va face rau dar e bine sa nu obisnuiesti organismul cu niste vitamine exterioare, deci eu zic sa vezi cat de inalti sunt parintii tai, sa vorbesti cu niste adulti (nu stiu ce varsta ai) si poate chiar sa vorbesti cu medicul de familie sau asistenta de la medicina de familie. Mai este o chestie, baietii cresc pana la 24 de ani, deci, sa nu te sperii daca inca nu ai intrat in faza de crestere. DAR daca cumva ambii tai parinti sunt mici de statura si vrei sa inalti, baschetul te ajuta fiindca sari, handball-ul la fel... deci ideea e saritul si sportul in sine, sa pui organismul in functiune, sari, fugi, flotari, abdomene... vitamine, pui organimsul in fuctiune si incearca sa mananci cat mai sanatos (adica fara shaorma si hamburger, fara o tona de ulei si fara o tona de sare).
La fel trebuie sa iei in calcul ca genetica e genetica si daca parintii tai au 1.50m, tu nu poti sa ajungi mai mult de 1.60. (adica medical vorbind tu poti sa evoluezi maxim 10cm in fata parintilor tai). Dar asta inseamna cu tot pachetul de sarit, vitamine, mancare cat mai sanatoasa posibil (salata, verdeata, proteine fara grasimi) + macar un sport de intretinere (adica poti pur si simplu si sa fugi singur= jogging, nu trebuie sa fie de performanta dar trebuie sa pui tot sistemul tau in functiune)... in principiu ar trebui sa le faci pe toate la pachet cativa ani la rand... ca sa vezi rezultate.
Mult succes (sfat oferit de o fosta sportiva de performanta la lupte libere)

| Gabii04 explică (pentru 01Joulie01):

Multumesc, o sa mă ajute foarte mult aceasta informație...

2 răspunsuri:
| 01Joulie01 a răspuns:

Poti sari coarda, poti sari sa ajungi la anumite crengi, poti alerga si face salturi in timp ce alergi.

calcai-varfuri- sari apoi aterizezi varf-calcai (asta daca alergi si sari)

nu este ok deloc sa sari sa-ti zdruncini tot organimul, fiindca iti poti slabi tendoanele, iti zdruncini organele si asa mai departe, totul trebuie facut intr-un mod relax, natural.
mult succes